BSC Unisson JO19-1 pakt eerste punt van het seizoen in Haaksbergen (3-3)

Afgelopen zaterdag moest BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij vv Haaksbergen. BSC Unisson JO19-1 moest het in deze wedstrijd stellen zonder Pim Schipper, Hugo Kooy, Jurgen Roerink en Nick Asveld. De voorbereiding vanmiddag was alles behalve goed, want er waren zelfs twee spelers die 5 minuten te laat kwamen en dus op de bank moesten plaatsnemen.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1.Luuk van Ham, 2. Robin Winters, 3. Rick Zoetman, 4. Luc Nibbelink (c), 5. Alessandro Doornbos, 6. Ewald Koetse, 7. Max Temmer, 8. Matthijs Nagel, 9. Leon van Dalen, 10. Coen Swidde en 11. Dennis van Ommen

Wissels: 12. Jules Dijkstra, 14. Stijn Lassche en 16. Axel Roozeboom

De warming up was ondermaats, maar het begin van de wedstrijd was echter wel voor ons. Ondanks dat we voornamelijk op eigen helft in balbezit waren bleef de bal goed in de ploeg. Dit was echter maar van korte duur, want na 5 minuten nam vv Haaksbergen JO19-1 het initiatief over, omdat ze veel feller waren. Op alle fronten werd BSC Unisson afgetroefd en na 10 minuten spelen komt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong uit een cornerbal. Nog geen twee minuten later wordt deze marge verdubbeld als er een fout wordt gemaakt in de defensie van BSC Unisson JO19-1. Na de 2-0 krijgt vv Haaksbergen JO19-1 nog enkele goede kansen om een derde treffer te maken, maar gelukkig is Luuk van Ham als één van de weinigen wel scherp en heeft een aantal knappe reddingen. In de 20ste minuut wordt er ingegrepen en komt Jules Dijkstra in de ploeg. Uit het niets komt BSC Unisson JO19-1 op 2-1 na een half uur als Leon van Dalen knap bij zijn tegenstander wegdraait en alleen voor de keeper beheerst inschiet. Na deze aansluitingstreffer verandert er echter weinig. vv Haaksbergen blijft de bovenliggende partij, doordat zij veel feller spelen. vv Haaksbergen JO19-1 krijgt nog enkele mogelijkheden, maar gescoord wordt er niet meer voor de rust.

In de rust wordt de groep stevig toegesproken op de instelling van de eerste helft. Verder komt Stijn Lassche in het veld voor Matthijs Nagel.

Vanaf de eerste minuut is het BSC Unisson JO19-1 dat gigantisch veel druk naar voren zet en vv Haaksbergen helemaal terug duwt. Iedere individu werkt zich een slag in de ronde en hierdoor ontstaan er al snel de eerste mogelijkheden. Na tien minuten spelen in de tweede helft wordt de gelijkmaker gemaakt als Stijn Lassche zijn tegenstander aan de linkerkant te snel af is en de bal voor geeft op de inkomende Max Temmer die binnenschiet (2-2). De jacht op de 2-3 wordt gelijk ingezet en deze komt er op een gelukkige manier. De verdediger van Haaksbergen wou uitverdedigen, maar schiet de bal in het gezicht van Dennis van Ommen en via zijn gezicht komt de bal bij Ewald die door kan lopen richting doel en beheerst raak schiet (2-3). Nu is het de thuisploeg dat moet komen en hierdoor ontstaat er veel ruimte voor BSC Unisson JO19-1. Uit het niets wordt het echter weer gelijk als de snelle linksbuiten van vv Haaksbergen alleen op Luuk van Ham af kan en de 3-3 maakt. Dit is ook de eindstand.

Over de gehele wedstrijd gezien is een gelijkspel terecht, maar als de eerste helft meer werklust was getoond dan was de kans op een overwinning groot geweest. Aankomende zaterdag komt Grol JO19-2 op bezoek op De Zweede en wordt er om 15:00 uur afgetrapt.