BSC Unisson JO23-1 komt te kort tegen Robur et Velocitas JO23-1 (2-0)

Op zaterdag20 april moest BSC Unisson JO23-1 in Apeldoorn aantreden tegen Robur et Velocitas JO23-1. Bij BSC Unisson ontbrak Jesse Hinnen vanwege zijn verhuizing, Bart Scholten met een langdurige blessure en kon Pelle Wermer niet in actie komen vanwege een knieblesuure. Uit de JO19-1 waren Tygo Boers en Lars Jonker bereid om aan te sluiten, want zij hadden geen wedstrijd deze zaterdag. Van de technische staf was er niemand in de gelegenheid om richting Apeldoorn te gaan. Leider Lex de Koning had verplichting op zijn werk, grensrechter Marten Schartman moest voor familieverplichtingen richting Nijmegen en trainer/coach Arjan Wissink had deze zaterdag een vrijgezellenfeest. Pelle Wermer was fit genoeg om de vlag bij de hand te nemen en Richard Oude Groen was bereid om als interim-coach te fungeren.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:
22.Daan Weterholt,15.Chris Voerman, 3.Jordy Wijnsma, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt,6.Florian Busscher, 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 19.Sven Oude Groen (c)en 9.Dion Morsink

2.Ilya Stemerdink, 11.Alexander Zivak, 12.Lars Jonker en 21.Tygo Boers
Na wat oponthoud onderweg begint de wedstrijd vijf minuten later dan gepland. In de eerste helft is het de thuisploeg dat de bovenliggende partij is en na ongeveer 20 minuten weten zij op voorsprong te komen. Het is de spits van Robur et Velocitas die de bal ver op onze helft weet te veroveren en vrij eenvoudig kan afronden. BSC Unisson heeft de eerste helft weinig in te brengen en mag met een 1-0 achterstand bij de rust niet klagen. Bij BSC Unisson moest tien minuten voor rust noodgedwongen gewisseld worden. Florian Busscher kampte al langer met rugklachten en verliet het veld voor Ilya Stemerdink.
Na oppeppende woorden van coach Richard Oude Groen komt BSC Unisson in de tweede helft beter voor de dag. Tygo Boers was in de rust in de ploeg gekomen voor Niels Barels en Lars Jonker kwam Chris Voerman aflossen. Al snel kreeg BSC Unisson een goede mogelijkheid, maar de passes van Dion Morsink is net achter Ilya Stemerdink om tot schieten te komen. Een tweetal kopkansen leverden niet het gewenste resultaat op. eerst was het Dion Morisnk die de gelijkmaker net niet wist te maken en even later gold hetzelfde voor Ilya Stemerdink, maar hij werd met twee handen in de rug geduwd. De scheidsrechter van dienst was echter aan de helpende hand van de thuisploeg. Meerdere gele kaarten gaf hij aan BSC Unisson. In de slotfase wist Robur et Velocitas JO23-1 op de counter de bevrijdende 2-0 te maken en was de wedstrijd beslist.
De eerstvolgende wedstrijd van BSC Unisson JO23-1 is op zaterdag 11 mei. In Doetinchem wordt er om 15:00 uur afgetrapt tegen DZC’68 JO23-1.