BSC Unisson boekt belangrijke overwinning op De Lutte (2-0)

De thuiswedstrijd tegen sv De Lutte stond in eerste instantie gepland op zondag 28 april, maar deze is op verzoek van sv De Lutte naar donderdag 25 april verplaatst. Trainer Michel Weiss kon niet beschikken over Mick Koenderink. Afgelopen zondag viel Mick in de wedstrijd tegen LSV in de slotfase uit met een knieblessure. Verder was Pascal ter Meer niet fit genoeg om tot de wedstrijdselectie te behoren. Vanuit de JO23-1 sloot Stan Weterholt aan en vanuit het 2e elftal was Luc Nibbelink bereid om op de bank plaats te nemen.
Kan een afbeelding zijn van 13 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen, gras en tekst

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink©

3.Robert Roossink, 5.Matthijs Nagel, 7.Stan Weterholt, 11.Luc Nibbelink,15.Joost Aalpol en 21.Dave Voogtsgeerd

Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en de tekst '17 Fysiotheranle Tieberink દરત.' Kan een afbeelding zijn van 6 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst
De Lutte had de gehele wedstrijd meer balbezit, maar wist geen enkele kans te creëren. In de eerste helft hadden zij slechts één mogelijkheid; dat was een omhaal die twee meter naast ging en verder bleef de defensie van BSC Unisson vrij eenvoudig overeind. BSC Unisson werd in de eerste helft meerdere keren gevaarlijk en was na tien minuten dichtbij de openingstreffer. Een hoge bal van Joep Timmers werd door Arjan Wissink over de keeper gekopt, maar de doelman kon deze nog net tot cornerbal verwerken. Hierna was er een kopbal van Pim Ratering die kracht miste, een schot van Martijn Brinkman die over het vijandelijk doel ging en een verdediger van sv De Lutte die de bal bijna in eigen doel werkte. Vlak voor rust is het wel raak als Martijn Brinkman aan de rechterkant goed doorzet en zijn voorzet wordt door Pim Ratering door de benen van de doelman van sv De Lutte getikt (1-0).
De formatie van Michel Weiss begint goed aan de tweede helft, want binnen twee minuten is de marge verdubbeld. Een steekpasses van Martijn Brinkman wordt bekwaam afgerond door Pim Ratering (2-0). De Lutte probeert met meerdere wissels de wedstrijd te doen kantelen, maar BSC Unisson houdt de voorsprong heel volwassen vast. Vijf minuten voor tijd is er nog een goede kans op een derde treffer na een goedlopende aanval. Het is Pim Ratering die Arjan Wissink bedient, maar zijn inzet gaat tegen het bovenlichaam van de doelman van De Lutte. Na 92 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer deze avond.
Door deze overwinning heeft BSC Unisson in ieder geval tot zondag de koppositie in de 4e klasse B. Aankomende zondag neemt Vogido het op hun eigen sportpark op tegen Bentelo.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink