BSC Unisson morst twee dure punten tegen VIOS Beltrum (1-1)

Op zondag 14 april stond voor BSC Unisson de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum op het programma. In het najaar werd de uitwedstrijd met heel veel moeite in de slotfase met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Willem Hoitzing. In de thuiswedstrijd kon trainer Michel Weiss geen beroep doen op Joost Aalpol (vakantie) en Pascal ter Meer (blessure). In eerste instantie zou Pelle Wermer uit de JO23-1 aansluiten, maar hij liep zaterdagmiddag bij zijn eigen wedstrijd een knieblessure op. Uit het tweede elftal werd Luc Nibbelink bij de wedstrijdselectie gehaald. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Arjan Wissink gehuldigd, omdat hij in de voorbije weken zijn 300e competitiewedstrijd in het 1e elftal van BSC Unisson heeft gemaakt en zijn 200e competitiedoelpunt. Voetbalbestuursleden Joost van Goor en Patrick Barels waren aanwezig om hem het één en ander aan te bieden namens BSC Unisson.
Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 12.Huub Hassink, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink©

Wissels:
3.Robert Roossink, 5.Matthijs Nagel, 7.Luc Nibbelink, 9.Martijn Brinkman en 21.Dave Voogtsgeerd

Onder fijne weersomstandigheden trapte BSC Unisson voor de eerste keer deze middag af. BSC Unisson was al snel dichtbij de openingstreffer als Huub Hassink met een bekeken passes Pim Ratering vanaf de zijkant richting het vijandelijk doel stuurt, maar zijn inzet werd gekeerd. Overigens werd er bij deze situatie geheel ten onrechte gevlagd en gefloten. BSC Unisson is in de beginfase de betere en ziet een schot van Lennart Weber over gaan en Arjan Wissink schiet van buiten de zestien net naast de verkeerde kant van de paal. In de 18e minuut komt BSC Unisson op voorsprong als Mick Koenderink twee verdedigers te snel af is en de bal in de lange hoek schuift (1-0). Na deze treffer zakt het niveau wat weg bij BSC Unisson en is het VIOS Beltrum wat meer balbezit heeft. De spits schiet eenmaal knap uit de draai en met een goede reflex weet Luuk van Ham zijn doel schoon te houden. In de laatste tien minuten voor rust is het toch BSC Unisson dat de regie weer overneemt en op zoek gaat naar een tweede treffer. Na een cornerbal van Lennart Weber net voor rust is het een verdediger die de bal met de bovenarm toucheert en vervolgens wordt Pim Ratering ondersteboven geschopt. De scheidsrechter wuift beide momenten weg en doet of er niets aan de hand is.
Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en de tekst 'GERTHN SSINKW TG moc.ruoenni อบ .com GEWSSREL GEWOON inng กกผ็วบ BOOKEL clen& STOKKENT PLEERIA MAMO BOEKELO REGTERS Dieres mmethart pewa KIN LEURINK TEGELWERKEN'
In de tweede helft is het spelbeeld hetzelfde, maar over de gehele wedstrijd geeft BSC Unisson boven gemiddeld veel mogelijkheden weg. Tegelijkertijd heeft het aanvallend meerdere mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Na een goede aanval over rechts is het Jeroen Assink die de bal voorgeeft op Arjan Wissink en die kopt de bal hard richting de hoek, maar ziet de keeper deze bal knap uit het doel houden. Ook bij de rebound is hij er snel bij om de inzet van Pim Ratering te keren. Langzaam tikt de tijd weg en lijkt BSC Unisson wederom met minimaal verschil met de overwinning aan de haal te gaan, maar in de 89e minuut krijgt het alsnog de gelijkmaker om de oren. Met enig geluk krijgt de buitenspeler van VIOS Beltrum de bal voor de voeten en hij schiet deze buiten bereik van Luuk van Ham binnen (1-1). Met lange ballen probeerde BSC Unisson de overwinning nog binnen te halen, maar kansen wist het niet meer te krijgen.
Door dit gelijke spel is de achterstand op Vogido weer opgelopen tot vier punten. Aankomende zondag gaat BSC Unisson op bezoek bij LSV Lonneker.

Tekst: Arjan Wissink