BSC Unisson in Lonneker te sterk voor LSV (2-1)

Op zondag 21 april stond voor BSC Unisson de uitwedstrijd bij LSV Lonneker op het programma. Vorige week morste de formatie van Michel Weiss in de slotfase punten tegen VIOS Beltrum en zodoende bedroeg de achterstand op Vogido voorafgaand aan de wedstrijd tegen LSV weer vier punten. De opdracht voor de uitwedstrijd bij LSV was dan ook duidelijk. Zelf winnen om in ieder geval de tweede plek vast te houden en hopen op een foutje van Vogido. Bij BSC Unisson ontbrak alleen Pascal ter Meer in de wedstrijdselectie. Normaliter is de afstand van Boekelo naar Lonneker niet zo groot, maar door de Enschedese Marathon moest er een heel stuk om worden gereden. Gelukkig had verzorger Peter Warfman zich goed voorbereid voor deze middag en de perfecte route uitgestippeld.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 12.Huub Hassink, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink©

3.Robert Roossink, 5.Matthijs Nagel, 9.Martijn Brinkman 15.Joost Aalpol en 21.Dave Voogtsgeerd

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen, gras en tekst

In de eerste helft was BSC Unisson de bovenliggende partij en had het meerdere kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Halverwege de eerste helft wist Arjan Wissink de Boekelose formatie op voorsprong te zetten op aangeven van Mick Koenderink. Mick gaf de bal vanaf de rechterkant mee aan Arjan Wissink en die schoot de bal via een verdediger over de doelman van LSV (0-1). Verdedigend stond BSC Unisson de eerste helft goed georganiseerd en gaf het niet meer dan enkele cornerballen weg. Aanvallend was BSC Unisson creatiever dan de voorgaande wedstrijden en had het meerdere mogelijkheden om een tweede treffer te maken. Na een goede individuele actie van Pim Ratering schoot hij de bal met een volley richting het vijandelijk doel, maar deze ging helaas recht op de doelman af. Na een mooie combinatie werd de bal teruggelegd voor Rens Boerkamp op de rand van het strafschopgebied, maar hij kwam net niet goed uit om af te kunnen drukken. Pogingen van Huub Hassink en Mick Koenderink leverden ook geen tweede treffer op en zo werd er met een minimale voorsprong gerust.
Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen, gras en de tekst 'nk SCHUURMAN ΜΛΝ SCHUUR SENDEN M Cale SeSinasnon ЛииaHH Laponder Comec'
In de tweede helft is het LSV dat opportunistisch uit de startblokken komt. Zij gaan proberen verder naar voren te spelen, maar hierdoor ontstond er ook meer ruimte achter de verdediging van LSV. Huub Hassink is dichtbij een treffer, maar zijn schot spat uiteen op de paal. Na een kwartier spelen in de tweede helft weet LSV de gelijkmaker te maken. In eerste instantie weten Willem Hoitzing en Luuk van Ham nog redding te brengen, maar in de rebound wordt de bal alsnog ingekopt (1-1). Na deze gelijkmaker zijn er aan beide kanten nog enkele kansen om op voorsprong te komen. Luuk van Ham heeft nog twee uitstekende reddingen en aan de andere kant is het telkens net niet. Martijn Brinkman kwam de laatste 25 minuten in de ploeg voor Lennart Weber. Het is BSC Unisson dat voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong komt. Mick Koenderink komt vanaf de linkerkant naar binnen en gaat een één-tweetje met Arjan Wissink aan. Vanaf de zijkant schiet Mick de bal op doel en dit lijkt een makkelijke prooi voor de doelman, maar deze tast mis (1-2). Bij BSC Unisson moet Joep Timmers zich met kleine pijntjes laten vervangen en voor hem kwam Robert Roossink in de ploeg. Tegelijkertijd kwam Matthijs Nagel binnen de lijnen voor Tom Tankink. In het restant van de wedstrijd speelt BSC Unisson de wedstrijd volwassen uit en is het nog enkele keren dichtbij een derde treffer. Een schot van Martijn Brinkman miste kracht en enkele keren was de eindpasses net niet goed, terwijl er meer dan genoeg ruimte was. LSV probeerde met een slotoffensief nog wat te forceren, maar grote kansen kreeg het niet meer. In de slotfase was er voor BSC Unisson nog wel een domper. Mick Koenderink kwam ongelukkig ten val en moest zich laten vervangen door Joost Aalpol. De komende dagen zal duidelijk worden wat de ernst van de blessure is.
Kan een afbeelding zijn van 6 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen, gras en tekst
Na 95 minuten voetballen floot de scheidsrechter voor het laatst en kon BSC Unisson weer drie punten bijschrijven. Door het gelijkespel tussen De Lutte en Vogido is het verschil tussen de koploper en BSC Unisson nog twee punten. Aankomende donderdag komt De Lutte op bezoek op Sportpark De Zweede en bij een overwinning is BSC Unisson in ieder geval tot zondag lijstaanvoerder in de 4e klasse B.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink