BSC Unisson 1 boekt terechte zege op Tubanters 1 (2-1)

Vorige week zondag leed BSC Unisson 1 een teleurstellende nederlaag bij FC Aramea (2-1). Daarvoor werd er ook al verloren van UDI en Rietmolen. De enige overwinning die dit seizoen in competitieverband werd behaald was de ruime overwinning (4-0) op FC Eibergen op 30 september op De Zweede. Kortom, de jongens van Rene Belt kenden een alles behalve goede competitiestart met drie punten uit de eerste vier wedstrijden. Om de weg naar boven in te kunnen slaan moest er van Tubanters gewonnen worden en die ploeg had al haar competitiewedstrijden tot op heden gewonnen (12 punten uit vier wedstrijden).

1.Brian Pieper, 2. Frank Mosman, 3. Michel Schipper, 7. Willem Hoitzing, 14. Michel ter Meer, 15. Huub Hassink, 5. Daan Wiggers, 4. Robert Roossink, 12. Pim Ratering, 9. Martijn Brinkman en 16. Julian Weber

Wissels: 6. Egbert Roossink, 11. Jeroen Assink, 19. Sjaak Klein Wentink en 21. Luuk van Ham

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden, omdat een lid van verdienste van Tubanters afgelopen week op 60-jarige leeftijd was overleden. Na dit eerbetoon was het de Pupil van de Week, Jonah Termaat, die als eerst de aftrap mocht nemen. Dan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut zette BSC Unisson veel druk op de defensie van de Tubanters en dit resulteerde als snel in enkele goede mogelijkheden. Na drie minuten was er een goed schot van Michel Schipper, maar deze werd knap tot cornerbal verwerkt door Remco Mulstege (keeper van Tubanters). BSC Unisson ging door en de Tubanters had veel overtredingen nodig om onze aanvallers af te stoppen. Na 10 minuten krijgen we een vrije trap aan de zijkant. Julian Weber zet deze voor en Pim Ratering wordt helemaal vrij gelaten en kopt de bal knap tegendraads in (1-0). De jongens van Rene Belt laten het er niet bij zitten en gaan gelijk op zoek naar de 2-0 en krijgt hier ook goede mogelijkheden voor. Zo raakt Martijn Brinkman de lat en redt Mulstege enkele keren goed op inzetten van Daan Wiggers, Pim Ratering en Julian Weber. Tussendoor wordt De Tubanters één keer gevaarlijk en heeft hier de hulp van BSC Unisson bij nodig. Frank Mosman speelt de bal te kort terug op Brian Pieper waardoor de linkerspits van De Tubanters de bal voor het inschieten heeft. De spits gaat om Brian heen en wil de bal in de korte hoek schuiven. Frank Mosman is echter goed meegelopen (zoals altijd!) en weet de inzet van de lijn te halen, zodat BSC Unisson op voorsprong blijft. De ruststand is 1-0 en diegene die hier het meest tevreden over mag zijn is De Tubanters.

In de rust zijn er bij De Tubanters een aantal omzettingen gedaan en de eerste twintig minuten van de tweede helft zijn het de gasten uit Enschede die de bovenliggende partij zijn. In de 50ste minuut komen zij op gelijke hoogte. Na een aanval over rechts wordt de bal voorgegeven en door een overstapje van Ron Rietman komt Ricardo van Eiken alleen voor Brian Pieper en schuift de gelijkmaker tegen de touwen (1-1). Enkele minuten later heeft De Tubanters een grote kans om op voorsprong te komen, maar vanaf 10 meter wordt de bal hoog over geschoten. Langzaam komt de wedstrijd weer meer in evenwicht en wordt BSC Unisson steeds gevaarlijker. Een kwartier voor tijd wordt het harde werken beloond. Julian Weber speelt vanaf de zijkant Daan Wiggers aan die op de 16 meter staat. Daan Wiggers omspeelt met één schijnbeweging twee tegenstanders en schuift de bal met links langs de uitkomende doelman (2-1). Logischer wijs komt De Tubanters in de slotfase met een slotoffensief en speelt het alles of niets. Voor BSC Unisson is het alleen nog tegenhouden en dit wordt met man en macht gedaan. De Tubanters krijgt nog één goede kopkans, maar deze wordt knap overgetikt door de uitstekend keepende Brian Pieper. Na 94 minuten fluit de uitstekend fluitende scheidsrechter (B. ten Dam) voor de laatste keer en zijn de drie punten een feit. Over de gehele wedstrijd gezien een dik verdiende overwinning en een goede teamprestatie.

Volgende week zondag moet BSC Unisson op bezoek bij SP. Rekken en zal er gewonnen moeten worden om weer aansluiting te krijgen met de middenmoot/subtop. In Rekken wordt er om 14:00 uur afgetrapt en we hopen weer op jullie steun.