BSC Unisson JO19-1 doet zichzelf te kort tegen TVO JO19-1 (1-5)

Afgelopen zaterdag moest BSC Unisson JO19-1 het op De Zweede opnemen tegen TVO JO19-1. De gasten uit Beckum stonden qua verliespunten op de eerste plek en hadden vorige week Almelo JO19-1 nog verslagen. Die tegenstander was juist voor BSC Unisson JO19-1 een maatje te groot. Daarom werd er gekozen om in te zakken en de gasten uit Beckum op eigen helft alle ruimte te geven. BSC Unisson JO19-1 moest het vandaag doen zonder Pim Schipper (werk), Ewald Koetse, Jurgen Roerink (geblesseerd) en Dennis van Ommen (geblesseerd).

Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1.Luuk van Ham, 2. Jules Dijkstra, 3. Rick Zoetman, 4. Nick Asveld, 5. Luc Nibbelink (c), 6. Robin Winters, 7. Max Temmer, 8. Matthijs Nagel, 9. Leon van Dalen, 10. Coen Swidde en 11. Hugo Kooy

Wissels: 12. Stijn Lassche, 13. Axel Roozeboom en 14. Alessandro Doornbos

Vanaf de eerste minuut liet BSC Unisson JO19-1 het spel aan TVO JO19-1 en zakte zelf in op eigen helft in de hoop gevaarlijk te worden uit de counters. Voorin hadden we snelle jongens geposteerd en deze wilden we vanuit de omschakeling in stelling brengen. TVO JO19-1 speelde de bal achterin rustig rond en wisselde korte met lange passes af. Vooral de voorste linie van TVO beschikte over veel techniek en snelheid. Als deze jongens in balbezit kwamen werd het gelijk gevaarlijk. De eerste inzetten waren nog een prooi voor Luuk van Ham, maar na 7 minuten moesten we toch een tegentreffer incasseren door slap verdedigen. Enkele minuten later werd het 0-2 op identieke wijze. Hierna is het BSC Unisson JO19-1 wat enkele mogelijkheden krijgt via Max Temmer, Leon van Dalen en Hugo Kooy. Bij de inzet van Max Temmer had de scheidsrechter moeten fluiten voor een handsbal van de keeper buiten de 16 meter, maar dit gebeurde niet. Ook TVO werd nog enkele keren gevaarlijk, maar het bleef 0-2 tot aan de rust.

In de rust kwamen Alessandro Doornbos en Stijn Lassche in de ploeg voor Rick Zoetman en Jules Dijkstra. De zwakke plekken van TVO zaten in hun achterhoede en daarom werd gekozen om achterin meer snelheid in te bouwen en veel druk te gaan zetten op hun achterhoede.

Deze tactiek leverde ons in het begin van de tweede helft al snel het gewenste resultaat op, de aansluitingstreffer. De rechtsback van TVO JO19-1 moest een overtreding maken aan de zijkant. Leon van Dalen neemt deze vrije bal en het is Stijn Lassche die de bal met de hak door de benen van de keeper speelt (1-2). TVO JO19-1 is door deze treffer helemaal van slag en BSC Unisson JO19-1 lijkt al snel de gelijkmaker te gaan maken. Na een goede aanval kan Stijn Lassche alleen op de doelman af, maar hier eist de grensrechter van TVO een hoofdrol op. Ondanks het feit dat Stijn meer dan een meter van de buitenspellijn afstaat steekt hij toch zijn vlag de lucht in. Kans verkeken. Deze grensrechter liet het niet bij deze ene keer, maar had voortdurend de vlag de lucht in en vaak zat hij er (ver) naast.

Door de ruimte die er achter onze verdediging lag werd TVO JO19-1 logischer wijs ook nog een aantal keer gevaarlijk en na een uur gaat de bal op de stip als Hugo kooy net te laat is om de bal te spelen, maar de tegenstander wel raakt. De spits zet de ploeg uit Beckum weer op een marge van twee (1-3). BSC Unisson JO19-1 geeft echter nog niet op en gaat op zoek naar de 2-3 en krijgt hier hele grote kansen voor, maar deze worden niet verzilverd. Luc Nibbelink had twee goede mogelijkheden, maar ook waren er kansen voor Max Temmer, Robin Winters, Matthijs Nagel, Leon van Dalen en Coen Swidde. Geen van allen wist de aansluitingstreffer te maken en dan is het altijd zo dat de tegenstander maar een halve kans nodig heeft. Dit gebeurde ook en de twee mogelijkheden die TVO JO19-1 nog kreeg werden beide verzilverd, zodat de eindstand op 1-5 kwam te staan. In de eerste helft was BSC Unisson JO19-1 te slap om aanspraak te maken op een resultaat, maar in de tweede helft hebben ze een hoop recht gezet en verdiende de ploeg minimaal een punt. Jammer genoeg waren de gasten uit Beckum een stuk gelukkiger in de afronding.

Volgende week zaterdag moet BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij Victoria’28 JO19-2 en deze ploeg heeft tot op heden nog geen punten gehaald. Hopelijk weet BSC Unisson JO19-1 hier drie punten op te halen, zodat ze stijgen op de ranglijst. In Enschede wordt op zaterdag 3 november om 14:30 uur afgetrapt. Alle support is wederom van harte welkom!