BSC Unisson JO19-1 wint met 5-0 van HSC’21 JO19-2

Op dinsdagavond 9 oktober had BSC Unisson JO19-1 een oefenwedstrijd op De Zweede tegen HSC’21 JO19-2. Bij BSC Unisson JO19-1 zat Jurgen Roerink voor het eerst bij de wedstrijdselectie en er was afgesproken dat hij aan het eind van de wedstrijd zijn rentree zou maken.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1. Luuk van Ham, 2. Pim Schipper, 3. Rick Zoetman, 4. Luc Nibbelink (c), 5. Jules Dijkstra, 6. Robin Winters, 7. Max Temmer, 8. Matthijs Nagel, 9. Leon van Dalen, 10. Ewald Koetse en 11. Stijn Lassche

Wissels: 12. Coen Swidde, 13. Jurgen Roerink, 14. Hugo Kooy en 15. Nick Asveld

Bij de warming-up was al zichtbaar dat BSC Unisson JO19-1 vandaag een stuk scherper was dan afgelopen zaterdag. Dit was bij de opponent van vandaag (HSC’21 JO19-2) absoluut niet het geval, want zij waren allesbehalve positief tegen elkander en hadden het voornamelijk op één medespeler gemunt. Aangezien zij te weinig met voetballen bezig waren konden wij de lakens uitdelen en door met 100% inzet te spelen kregen we al snel enkele kansen. Het lukte Stijn, Matthijs en Ewald (nog) niet om doeltreffend af te ronden. Na 9 minuten voetballen is het wel raak als Leon met ene mooie voetbeweging Ewald alleen voor de keeper zet die op zijn beurt de bal door de benen van de keeper speelt (1-0). Na een half uur komen we op 2-0 als een verdediger van HSC’21 JO19-2 een bal verkeerd inschat en Stijn Lassche door kan richting het doel van de tegenstander. Met een fraaie stift zet hij ons op een 2-0 voorsprong.

In de rust komen Nick Asveld, Hugo Kooy en Coen Swidde in het veld voor Robin Winters, Jules Dijkstra en Max Temmer.

In de tweede helft blijft BSC Unisson JO19-1 de bovenliggende partij en krijgt meerdere kansen, maar deze leveren vaak geen doelpunt op. In de 65ste minuut is het dan weer raak als Rick Zoetman een cornerbal van Ewald Koetse bij de tweede paal binnenkopt (3-0). Nog geen minuut later is het 4-0 na een fraaie aanval over de rechterkant. Er wordt van achteruit goed gecombineerd alvorens Hugo Kooy op rechtsbuiten de turbo aan kan zetten. Hugo snelt langs zijn tegenstander en geeft de bal op maat op de mee op gekomen Pim Schipper die de bal binnen glijdt. De laatste 20 minuten komen Max, Robin en Jules nog weer in de ploeg voor Matthijs, Stijn en Ewald. Het spelbeeld verandert in de slotfase niet, want het spel blijft zich afspelen op de helft van HSC’21 JO19-2. Tien minuten voor tijd komt Jurgen Roerink onder luid applaus het veld in voor Rick Zoetman en neemt de plek in het hart van de defensie over. Uiteindelijk zal het nog 5-0 worden door een goal van de goed spelende  Leon van Dalen die een afvallende bal vanaf de 16 meter keurig in de bovenhoek schiet. De 6-0 had ook nog moeten vallen, maar hier zal ik in dit verslag niet te veel over vermelden. BSC Unisson boekt dus voorafgaand aan de Military een klinkende zege tegen een ploeg waar de mannen van Arjan Wissink, Benno ten Asbroek en Stefan Olink het in december in competitieverband ook nog tegen op moeten nemen.

Aankomend weekend wordt er niet gevoetbald in verband met de Military. Wel zijn de jongens van de JO19-1 actief voor de vereniging aankomende zaterdag, want maar liefst 14!! spelers helpen mee bij het parkeren op het Rutbeek voor de Military. Hiervoor krijgt onze vereniging een mooi bedrag.

BSC Unisson JO19-1 wenst iedereen een zonnige en plezierige Military toe 😊