2e editie Boerenkooltoernooi: wederom groot succes

Zondag 3 januari werd voor de 2e keer het Boerenkooltoernooi georganiseerd. De organisatie was net als vorig jaar in handen van Irma Kolkman, Fokko van der Molen en Arjan Wissink. Om 10 uur verzamelden de 91 deelnemers (+ scheidsrechters etc.) zich op De Zweede om elkaar een gelukkig nieuw jaar te wensen en een kop koffie te nuttigen met krentenwegge erbij. De teamindeling hing al klaar, zodat een ieder kon zien met wie en tegen wie hij of zij de strijd aan moest gaan. Ook dit jaar deed er weer een oud-eerste team mee. Dit team bestond dit jaar uit enkel spelers die gestopt zijn of nog actief zijn bij een andere vereniging.

Geen geduld, en wil je nu al het hele album van deze dag zien met foto’s van Gertjan Preyde en Folly Klomp, klik dan hier.

Na een openingswoordje van Arjan Wissink werd er omgekleed, zodat de eerste wedstrijden om kwart voor 11 konden beginnen.  Er waren twee poules van vijf teams, waardoor elk team minimaal 4 wedstrijden van 12 minuten speelde. Om kwart over 1 waren de poulewedstrijden afgelopen en stond de Groene Pad in de ene poule bovenaan en de Oranje Leeuw in de andere. Zij konden zich gaan opmaken voor de finale waarvan om half 2 de aftrap was. Na twaalf minuten stond er echter een gelijke stand op het scorebord met als gevolg dat er strafschoppen genomen moesten worden. Alles leek erop dat de Groene Pad ging winnen, omdat Tom Druppers de eerste penalty recht op doelman Gerard Kamp schoot. Frank Mosman mocht aanleggen om de derde en beslissende penalty voor de Groene Pad binnen te schieten, maar vond op zijn weg Henri Ansink die vervolgens goud waard was voor de Oranje Leeuw door meerdere penalty’s te stoppen. Om te winnen moest er zelf wel gescoord worden en hier had de Oranje Leeuw ook moeite mee.

DSC_0055  DSC_0053

DSC_0028   DSC_0061

Uiteindelijk viel er een beslissing na 16 penalty’s (beide 8) en kan de Oranje Leeuw zich winnaar van het Boerenkooltoernooi 2016 noemen. Spelers Oranje Leeuw: Henri Ansink, Jordi Brinkman, Bart Gerritsen, Marijke Bijvank, Tom Druppers, Michel Tieberink, Patrick Barels, Ruben Westerink en Hans Amelink. Na een warme douche kregen de winnaars een kratje van de organisatie, aangeboden door ’t Kippeboertje. Om half 3 stond het stamppotbuffet klaar dat net als vorig jaar uitstekend was verzorgd door Raymond Boon en werd er lekker gegeten (bijna alles was op) alvorens om 16:00 uur de Nieuwjaarsreceptie begon, waarvan elders op deze site een uitgebreid verslag.

DSC_0080 DSC_0086

Kortom, het was weer een groot succes en daarom zal ook volgend jaar het Boerenkooltoernooi weer op de kalender staan. Een ieder kan zondag 8 januari 2017 alvast in zijn of haar agenda zetten!