BSC Unisson JO23-1 verliest van MASV JO23-1 (1-3)

Op zaterdag 13 april moest BSC Unisson JO23-1 op Sportpark De Zweede aantreden tegen MASV JO23-1 uit Arnhem. De uitwedstrijd werd met 5-1 verloren, maar deze uitslag was destijds wel geflatteerd. BSC Unisson JO23-1 speelde toen een prima wedstrijd, maar kreeg in de laatste tien minuten toen nog twee strafschoppen tegen. Trainer Arjan Wissink kon deze zaterdag over al zijn spelers beschikken, behalve Jesse Hinnen. Vanuit de JO19-1 sloot Tjeerd Overbeek na zijn wedstrijd aan.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:
1.Daan Weterholt,2.Ilya Stemerdink, 6.Florian Busscher, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt,21.Pelle Wermer (c), 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt, 19.Sven Oude Groen, 9.Dion Morsink en 3.Jordy Wijnsma

8.Niels Barels, 11.Alexander Zivak, 12.Tjeerd Overbeek, 15.Chris Voerman
Onder leiding van scheidsrechter Maickel Ansink werd er om 17:00 uur afgetrapt op De Zweede. In de eerste helft had MASV het meeste balbezit, maar waren de beste kansen voor BSC Unisson. Pelle Wermer werd aan de rechterkant tweemaal gelanceerd en door de as van het veld werd Stan Weterholt meerdere keren gevaarlijk. Na ruim een kwartier komt BSC Unisson op voorsprong als Sven Oude Groen zijn directe tegenstander te slim af is. Sven speelt de bal voor op Stan Weterholt, maar die weet de keeper niet te verschalken. In de rebound komt de bal tegen een verdedigende arm en wijst de scheidsrechter resoluut naar de stip. De strafschop wordt onberispelijk binnengeschoten door Jordy Wijnsma (1-0). Defensief staat BSC Unisson goed en geeft het in de eerste helft nauwelijks wat weg. Vijf minuten voor rust weet MASV JO23-1 de gelijkmaker te maken na een scrimmage voor het doel. Sem Weterholt weet de bal nog vallend van de lijn te halen, maar in tweede instantie wordt de bal alsnog tegen de touwen gewerkt (1-1). Hierna krijgt BSC Unisson nog de uitgelezen kans om met een voorsprong de rust in te gaan, maar oog in oog met de doelman weet Stan Weterholt niet tot scoren te komen. Vlak voor rust moet Pelle Wermer zich met een knieblessure laten vervangen en voor hem komt Alexander Zivak binnen de lijnen.
In de rust komt Chris Voerman in de ploeg voor Ilya Stemerdink. Het spelbeeld is in de tweede helft hetzelfde, maar de gasten uit Arnhem weten nu wel meer kansen te creëren. Een kwartier na rust scoren zij hun tweede treffer en staat BSC Unisson JO23-1 voor het eerst deze middag op achterstand. Voor scheidsrechter Maickel Ansink is het allesbehalve een makkelijke wedstrijd, want van beide kanten wordt er ‘hard’ gespeeld. Meerdere gele kaarten moesten er gegeven worden en verbaal was MASV JO23-1 erg aanwezig. Niels Barels en Tjeerd Overbeek komen nog binnen de lijnen voor Sem Weterholt Via Dion Morsink en Guus van Aalst is BSC Unisson nog tweemaal over dichtbij de gelijkmaker. In de slotfase kregen zij maar ‘liefst’ drie rode kaarten door te schelden met de welbekende ziekte. Met nog enkele minuten te spelen probeert BSC Unisson met een slotoffensief wat te forceren en hierdoor ligt er veel ruimte voor de snelle spits van MASV JO23-1. Op de counter maakt deze spits er 1-3 van en is de wedstrijd beslist.
Aankomende zaterdag gaat BSC Unisson op bezoek in Apeldoorn bij Robur et Veloticas. Er wordt dan om 16:00 uur afgetrapt.