Pim Ratering scoort 100ste treffer BSC Unisson A1

Met nog drie wedstrijden te gaan stond er voor BSC Unisson A1 op zaterdag 25 april een uitwedstrijd tegen TVV A1 op het programma. De vorige ontmoeting tussen beide teams, op De Zweede, was geëindigd in een 3-1 overwinning voor het thuisteam. Het zou dus geen makkelijke opgave worden.

BSC Unisson had een krappe selectie van 13 spelers waarvan enkele spelers nog met lichte blessures kampten. Zo was het de bedoeling das Jasper Tiemens geen minuten zou maken vanwege een voetblessure en daarnaast had Mark Rademaker last van zijn lies. Ook Tom Schenau kwam net terug van een enkelblessure.

Direct na de aftrap liet TVV zien dat het geen makkelijke wedstrijd voor BSC Unisson zou worden. Ze waren veel feller in de duels en tegelijkertijd was BSC Unisson veel te slap in de beginfase van de wedstrijd. Zo kwam TVV dan ook al in de 9e minuut op een 1-0 voorsprong op het overigens moeilijk te bespelen veld. Hierdoor werd BSC Unisson wakker geschud waarna er een aantal scoringskansen ontstonden. Deze werden echter nog niet verzilverd. Totdat Tom Rademaker Pim Ratering wegstuurde met een diepe bal. Hij kon niet meteen op doel schieten omdat de keeper en verdediger eerder bij de bal waren. Maar door een miscommunicatie aan de kant van TVV liepen de spelers tegen elkaar aan.

Hierdoor kwam de bal voor de voeten van Pim Ratering die in de 30ste minuut in een leeg doel het 100ste doelpunt van het seizoen voor BSC Unisson maakte.

a1 4   a1 2

Pim Ratering was ook deze middag niet te stoppen (foto links) en een vertrouwd beeld deze competitie na weer een treffer van BSC Unisson (foto rechts).

Hiermee was de stand 1-1 en dit was tevens het keerpunt in de wedstrijd. BSC Unisson werd feller en had het betere van het spel. Ondanks een aantal doelpogingen van TVV werd door Martijn Brinkman vlak voor de rust de 1-2 erin GESTIFT. Dit was ook de ruststand.

Na de rust kwam BSC Unisson veel feller uit de kleedkamer dan TVV. Zo stond het na 5 minuten al 1-4 in het voordeel van de Boekeloërs., door een eigen doelpunt van TVV en een kopgoal van Jeroen Tieberink. Deze goals leken de beslissing in de wedstrijd, maar toch maakte TVV in de 65e minuut de 4-2 uit een mooi genomen vrije trap. Maar dit sprankje hoop werd in de 72e minuut door Pim Ratering met een lage schuiver weggeveegd.

a1 3

Uit deze vrije trap van Martijn Brinkman werd voor de verandering eens niet gescoord.

De hoop was na dit doelpunt compleet weg bij TVV en er ontstond veel ruimte. Hier wisten ze ook van te profiteren en zo werd in de 79e minuut na een mooie aanval over meerdere schijven door Marten Zandstra de 2-6 binnen getikt. Kort daarna bepaalde Martijn Brinkman de eindstand op 2-7 door een voorzet van Marten Zandstra binnen te lopen. Vlak voor het eindsignaal kreeg TVV nog een rode kaart voor een veels te late tackle van achter op Jordi Brinkman.

Al met al was het dus een geslaagde middag voor BSC Unisson en kunnen ze nu alleen maar hopen dat Losser nog een keer punten laat liggen om uiteindelijk zelf op de platte wagen door Boekelo te rijden.

Tekst: Pim Ratering