BSC Unisson JO19-1 wint ruim van Vogido JO19-2 (7-0)

Afgelopen zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd voor BSC Unisson JO19-1 op het programma. Op De Zweede moest worden aangetreden tegen Vogido JO19-2. In de beker werd er ook al tegen Vogido JO19-2 gespeeld en toen won BSC Unisson JO19-1 met 5-1. Afgelopen zaterdag kon Pim Schipper niet meespelen i.v.m. werk en kampen Jurgen Roerink en Dennis van Ommen met blessures.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Luuk van Ham, 2. Jules Dijkstra, 3. Rick Zoetman, 4. Luc Nibbelink (c), 5. Matthijs Nagel, 6. Robin Winters, 7. Max Temmer, 8. Ewald Koetse, 9. Nick Asveld, 10. Coen Swidde en 11. Stijn Lassche

Wissels:

12. Hugo Kooy, 14. Leon van Dalen en 16. Axel Roozeboom

Vanaf de eerste minuut is het BSC Unisson JO19-1 die het betere van het spel heeft en de tegenstander vroegtijdig onder druk zet. Er wordt als collectief gespeeld en het harde werken wordt in de 9de minuut beloond met een doelpunt. Max Temmer wint twee duels op rij en kan alleen op de keeper af. Met buitenkantrechts schiet hij de bal over de uitkomende keeper heen (1-0). Na 22 minuten wordt de marge verdubbeld door wederom Max Temmer. Matthijs en Ewald zetten aan de linkerkant een goede aanval op en laatstgenoemde kan de bal voorzetten. Max is bij de tweede paal het eindstation (2-0). Na deze treffer wordt Coen Swidde van het veld gehaald uit voorzorg. Leon van Dalen neemt zijn positie over en laat binnen vijf minuten zich al gelden. Na een goede actie over de linkerkant zet Leon de bal voor op Nick Asveld. Nick kan echter net niet bij de bal, omdat de keeper goed uitkomt en de bal weg stompt. Dit doet hij echter tegen Nick Asveld aan en de bal verdwijnt in het net (3-0).

In de rust worden complimenten uitgedeeld, maar wordt er ook gehamerd op de kleine fouten die we maken. Hugo Kooy heeft zich in de rust warm gemaakt en komt in de ploeg voor Jules Dijkstra.

De eerste twintig minuten van de tweede helft waren te slap en het leek of de Boekeloose formatie het wel goed vond. In de 65ste minuut kan Max Temmer vanaf de middenlijn alleen op de keeper af en schuift de bal onder de keeper door (4-0). Deze treffer schudde de jongens toch nog even wakker, want de laatste 25 minuten werd het tempo nog even flink opgeschroefd. In de 68ste minuut wordt het 5-0 als de linksback van Vogido een voorzet van Ewald achter zijn eigen doelman werkt. Leon speelde een goede wedstrijd en bekroonde zijn optreden nog met twee treffers. Eerst schiet hij bij een cornerbal de afvallende bal met rechts binnen (6-0) en enkele minuten later komt hij vanaf de rechterkant naar binnen en schiet hij de bal met zijn linkerbeen in de korte hoek (7-0). De laatste twintig minuten kwamen Coen Swidde en Axel Roozeboom nog in het veld voor Max Temmer en Robin Winters. We hoopten nog op een scoringskans voor Axel, maar deze kwam er jammer genoeg niet.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson om 14:30 in Almelo de competitiewedstrijd tegen Almelo JO19-1. Vervolgens zal BSC Unisson JO19-1 op dinsdag 9 oktober om 19:30 uur op De Zweede aantreden tegen HSC’21 JO19-2.

Het weekend van 13 en 14 oktober zal er niet gevoetbald worden i.v.m. de Military. Van de zeventien spelers van de JO19-1 zullen er dan veertien spelers en de trainer helpen met het parkeren op het Rutbeek. Hier krijgt de vereniging vervolgens een mooi bedrag voor.