BSC Unisson JO19-1 in de slotfase onderuit bij WVV’34 JO19-1 (1-0)

Afgelopen zaterdag stond voor BSC Unisson JO19-1 haar eerste competitiewedstrijd op het programma. In Hengevelde moest om 16:15 uur tegen WVV’34 JO19-1 gevoetbald worden. Er werd met een incomplete selectie naar Hengevelde afgereisd, omdat er meerdere afwezigen waren. Luc Nibbelink had een familieweekend, Pim Schipper had verplichtingen op het werk, Ewald Koetse moest voor zijn geloof naar Groningen, Stijn Lassche was de hele week ziek geweest en nog niet fit genoeg om te spelen en Jurgen Roerink kampt met knieklachten. Om dit gemis op te vangen werden Jordy Wijnsma en Thijs Bentvelsen van de JO17-1 bereid gevonden om na de wedstrijd van hun zelf aan te sluiten. Verder kampt grensrechter Stefan Olink met een kwetsuur aan zijn enkel en voor hem in de plaats wisten we Martijn Brinkman te strikken.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Luuk van Ham, 2. Jules Dijkstra, 3. Rick Zoetman, 4. Nick Asveld, 5. Alessandro Doornbos, 6. Robin Winters, 7. Max Temmer, 8. Matthijs Nagel (c), 9. Leon van Dalen, 10. Coen Swidde en 11. Dennis van Ommen

Wissels: 12. Hugo Kooy, 14. Jordy Wijnsma, 15. Thijs Bentvelsen en 16. Axel Roozeboom

In de regen werd vijf minuten later afgetrapt dan gepland. Vanaf de eerste minuut was het een gelijk opgaande wedstrijd waarin WVV’34 JO19-1 meer balbezit had, maar niet tot nauwelijks gevaarlijk kon worden omdat de linies van BSC Unisson kort op elkaar stonden. Wel werd er in de eerste minuut al gescoord door BSC Unisson, maar gelukkig keurde de scheidsrechter dit doelpunt af. Bij een doeltrap speelde Luuk van Ham een verdediger in die de bal wilde kaatsen, maar deze raakte de bal helemaal verkeerd en zag de bal over Luuk het eigen doel ingaan. In de spelregels staat geschreven dat de bal eerst de 16 meter uit moet zijn alvorens een veldspeler de bal mag aannemen of spelen en dat was dit keer niet het geval. De scheidsrechter zag dit ook en had al gefloten voordat de bal in het net viel. Na 20 minuten kwamen er aan beide kanten enkele goede kansen. Bij WVV’34 kwam de centrale middenvelder in goede scoringspositie, maar gelukkig schoof hij de bal aan de verkeerde kant van de paal. Bij ons was het Leon van Dalen die ons op voorsprong had kunnen zetten. Hij onderschepte een te korte terugspeelbal, maar stuitte op de uitkomende keeper. Voetballend was het erg droevig, want aan beide kanten kon de bal nog geen vijf keer overgespeeld worden.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks en bleef het van beide kanten onzorgvuldig. Het was echter wel WVV’34 die steeds meer mogelijkheden kreeg, maar Luuk van Ham keepte een degelijke wedstrijd en hield zijn doel schoon. Aanvallend was het hopen op een snelle counter of een standaardsituatie. De strijdlust was er van beide kanten zeker, want er werden vele meters afgelegd door beide ploegen en er moesten meerdere jongens de strijd staken met pijntjes. Bij BSC Unisson moesten Matthijs Nagel, Leon van Dalen en Alessandro Doornbos het veld vroegtijdig verlaten. Het leek er in de slotfase op dat er niet meer gescoord zou worden, maar in de 88ste minuut moeten we alsnog een tegentreffer incasseren. Een voorzet van de rechterkant belandt bij de linkerspits en die draait op zijn beurt goed weg. Met een droge knal zet hij de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Logischer wijs volgt er nog een alles of niets offensief van BSC Unisson JO19-1, maar dit levert geen kansen op. Na 92 minuten spelen fluit de goed fluitende scheidsrechter voor de laatste keer deze middag (avond) en is de eerste competitienederlaag een feit.

Aankomende zaterdag kan BSC Unisson JO19-1 zich revancheren als Vogido JO19-2 op bezoek komt. Deze tegenstander is geen onbekende, want op 1 september werd er in de beker tegen Vogido JO19-2 gespeeld. Toen stapte BSC Unisson JO19-1 met een 5-1 overwinning van het veld. Op De Zweede wordt zaterdag om 15:00 uur afgetrapt.