BSC Unisson JO17-1 verliest opnieuw van Avanti W. JO17-1 (5-1)

Aankomend weekend staat het internationale B-toernooi bij BSC Unisson alweer voor de deur. In dit weekend kunnen er geen wedstrijden worden gespeeld en daarom hebben wij dinsdagavond de uitwedstrijd bij Avanti Wilskracht JO17-1 gespeeld. Bij BSC Unisson komt Marten Schartman dit seizoen niet meer in actie. Naast Marten konden we vandaag ook geen beroep doen op Florian Busscher, want die is afgelopen zaterdag met een enkelblessure uitgevallen. Voor hen waren Rick Welbroek en Daan Weterholt bij de selectie gehaald. Verder kampt Mats Klein Poelhuis met pijntjes en is ervoor gekozen om hem alleen in geval van nood in te brengen.

Opstelling BSC Unisson JO17-1:

1.Wesley van Mil, 2. Slavik Rodionova, 3 Thijs Bentvelsen, 4. Joep Timmers (c), 5. Merijn Snippert, 12. Jesse Hinnen, 6. Jordy Wijnsma, 11. Rick Welbroek, 7. Bram Klein Poelhuis, en 14. Mitchell Eilander

Wissels: 8. Daan Weterholt en 10. Mats Klein Poelhuis

Vanaf het begin had Avanti het balbezit en loerde BSC Unisson JO17-1 op een snelle omschakeling met snelle mensen voorin. De eerste mogelijkheden waren voor ons, doordat Bram Klein Poelhuis uitstekend aan de wedstrijd begon en zijn directe tegenstander meerdere keren zijn hielen liet zien. Echter duurde het te lang, voordat er ondersteuning kwam en op deze manier werden er geen 100% scoringskansen gecreëerd. Verder had de arbitrage van Avanti in de beginfase ook een dubieuze rol door Bram een keer onterecht af te vlaggen en een snel genomen ingooi van ons met perspectief af te fluiten met het excuus dat die de andere kant op was. Dit gebeurde recht voor de dug out van BSC Unisson en duidelijkere situaties hebben we dit seizoen nog niet gehad. We komen echter wel op voorsprong na een kwartier als Jordy uit een cornerbal kan inschieten. Hij ziet zijn inzet nog gekeerd worden, maar Pelle Wermer schiet de bal uit de rebound in het dak van het doel, 0-1. Avanti weet tien minuten later de gelijkmaker te maken als BSC Unisson de bal in de eigen verdediging niet weg krijgt. De spits schiet vervolgens de bal in de lange hoek (1-1). Enkele minuten later maakt komt Avanti heel gelukkig op voorsprong als een verdediger van ons een voorzet van Avanti ongelukkig op de zijkant van zijn schoen krijgt en over Wesley ziet gaan. Vlak voor rust geven we Avanti een cadeautje om de marge naar twee te brengen door achterin sloridig balverlies te lijden en hier maken ze dankbaar gebruik van 3-1).

In de tweede helft probeert BSC Unisson JO17-1 terug te komen in de wedstrijd, maar Avanti laat de bal goed rondgaan in de achterste en middelste linie waardoor we veel meters moeten maken zonder bal. Avanti weet geen gevaar te stichten, maar ook BSC Unisson krijgt op de counter weinig mogelijkheden. Bram weet uit het niets zich ineens langs vier Avanti spelers te manoeuvreren en de bal in de verre kruising te schieten, maar de scheidsrechter zag echter een overtreding. In de slotfase weet Avanti JO17-1 nog twee treffers en hierdoor eindigt deze wedstrijd in een 5-1 overwinning voor Avanti Wilskracht.

BSC Unisson JO17-1 speelt op zaterdag 26 mei nog één wedstrijd tegen Sportclub Overdinkel JO17-1. Op De Zweede wordt dan om 15:00 uur afgetrapt.

Aankomend weekend spelen er vier spelers van BSC Unisson JO17-1 mee met het B-toernooi op Sportpark De Zweede.