Trainer Uwe van der Sar sluit voorbereiding BSC Unisson B1 tevreden af

De B1 heeft een goede voorbereiding gekend in aanloop naar de komende competitie. Al vroeg werd er begonnen met trainen. In de laatste week van juli startte de voorbereiding. Het was een afwisselende periode in de voorbereiding met 3x in de week trainen, 2 oefenwedstrijden, 3 bekerwedstrijden en een demotraining tijdens de opening van het prachtige nieuwe complex.

De trainingen waren ongemerkt intensief. Met veel pass- en trapvormen en korte zware conditie-vormen. Ook wordt de speedladder wekelijks gebruikt om de looptechniek te verbeteren. Deze conditionele inhoud kwam goed van pas tijdens de eerste wedstrijden. De resultaten stemmen over het algemeen tot tevredenheid. Maar nog belangrijker is dat de jongens ook tactisch sterker worden. De basistechniek goed blijven onderhouden tijdens de trainingen. Daarnaast wordt er tactisch steeds iets meer gevraagd van ze. Vooral het leren om te schakelen van pure mandekking naar ruimtedekking. Hier ziet de begeleiding tijdens wedstrijden dat er steed weer kleine stappen zijn gemaakt.

Mooi is ook om te zien dat bepaalde oefenvormen uit de training terugkomen in de wedstrijden. De oefenstof wordt goed opgepikt. Kijkend naar de resultaten in de oefenwedstrijden en bekerwedstrijden ligt er een mooi seizoen in het verschiet.

Alle tegenstanders in de oefenperiode spelen net als de B1 op tweede klasse niveau.  De groepsfase van het bekertoernooi hebben we helaas niet overleefd. SDC´12 B2 was een beduidend betere ploeg dan wij. Uit deze laatste wedstrijd hebben we een aantal belangrijke leermomenten gehaald. Deze nemen we mee naar de competitie die komende week start met een uitwedstrijd in Hengelo tegen Wilhelminaschool B1.

Uitslagen oefenwedstrijden:
Sportlust Glanerbrug B1 – BSC Unisson B1 2-4
BSC Unisson B1 – UD Weerselo B1 7-3
 
Uitslagen bekerwedstrijden:
Tubanters B2 – BSC Unisson B1 4-4
BSC Unisson B1 – CVV Achilles E B1 4-1
BSC Unisson B1 – SDC’12 B2 2-4
 

Uwe van der Sar, trainer BSC Unisson B1