BSC Unisson verliest van DTC’07 met 5-3

In de winterstop oefende BSC Unisson al tegen Sportclub Enschede en tegen vv Rietmolen. Beide wedstrijden eindigden in een 4-1 overwinning voor de formatie van Michel Weiss en Han Dijks. Op dinsdag 31 januari stond de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie op het programma. Op Sportpark De Zweede was de koploper uit de vierde klasse A, DTC’07, te gast. Bij BSC Unisson keerden Joep Timmers en Robert Roossink na een welverdiende wintersport weer terug in de basis. Hendrik Nijenhuis was niet aanwezig vanwege vakantie, Pascal ter Meer was ziek en Mick Koenderink, Lennart Weber en Luuk van Ham kampen met blessures. Jelle Koreman was bij de wedstrijdselectie gehaald om onder de lat plaats te nemen. Voor Dave Voogtsgeerd was er een keeperstraining gepland met onze eigen Frans “Hoek.”

1.Jelle Koreman, 14.Bram Klein Poelhuis, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 5.Matthijs Nagel, 15.Rens Boerkamp, 20.Willem Hoitzing, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

4.Jeroen Assink, 11.Julian Weber en 19.Dennis van Ommen

BSC Unisson en FC Eibergen waren vanaf de eerste minuut aan elkaar gewaagd. Beide ploegen kozen de juiste momenten uit om druk te zetten op de defensie van de tegenstander. Op de momenten dat dit gebeurde dan werd er bij DTC’07 al snel gekozen voor een lange bal die in veel gevallen een prooi was voor BSC Unisson. De defensie van BSC Unisson wist daarentegen in het eerste kwart van de wedstrijd steeds de vrijstaande middenvelder als DTC’07 druk zette. Na tien minuten komt BSC Unisson op voorsprong. Een cornerbal van Martijn Brinkman wordt binnengekopt door Arjan Wissink (1-0). Tot aan de 28ste minuut is er niets aan de hand, maar bij een counter van DTC’07 komt de spits van DTC’07 oog in oog met Jelle Koreman en weet de 1-1 op het scorebord te zetten. Hierna gaat het niveau van BSC Unisson wat omlaag en is DTC’0 7 een fase de bovenliggende partij. Vijf minuten voor rust komen de gasten uit Tilligte op voorsprong als een voorzet bij de tweede paal binnen wordt gekopt (1-2). Vlak voor rust weet BSC Unisson nog een keer te scoren, maar deze werd onterecht afgevlagd door de grensrechter van DTC’07.

In de rust moet Matthijs Nagel zich noodgedwongen laten vervangen en komt Julian Weber voor hem in de ploeg. Hierdoor zakt Rens Boerkamp van het middenveld naar de defensie.

De eerste tien minuten van de tweede helft begint BSC Unisson erg goed en krijgt het al snel goede mogelijkheden. Het is Pim Ratering die op de keeper stuit en Julian Weber raakt de lat. Na vijf minuten in de tweede helft wordt de inlopende Willem Hoitzing gevloerd in het strafschopgebied en kent de scheidsrechter een strafschop toe aan BSC Unisson. Specialist Robert Roossink neemt plaats achter de bal en faalt niet. Sterker nog hij schiet de bal buiten bereik van de doelman in de kruising. Enkele minuten later komt BSC Unisson op voorsprong als een cornerbal van Julian Weber bij de tweede paal wordt terug gekopt door Arjan Wissink in de richting van Huub Hassink. Huub neemt de bal in één keer uit de lucht en ziet de bal hard tegen de touwen gaan (3-2). Hierna is het toch weer DTC’07 dat een aantal keren gevaarlijk wordt en uiteindelijk uit een voorgezette vrije bal vanaf de zijkant de gelijkmaker weet te maken (3-3). Waar BSC Unisson vlak na rust twee keer snel achter elkaar scoorde, doet DTC’07 dat nu. Bij een ingooi voor DTC’07 wordt er niet adequaat genoeg in gegrepen en zo kan de spits van DTC’07 gevaarlijk het strafschopgebied inlopen. Hij geeft de bal breed op de meegekomen linkerspits en die schiet de bal in een leeg doel (3-4). Na een goede combinatie op het middenveld geeft Bram Klein Poelhuis de bal af op Julian Weber, maar die kan de bal in het strafschopgebied net niet controleren en hierdoor kan een verdediger de bal net op tijd wegwerken. In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakt DTC’07 er nog 3-5 van, na slordig balverlies op het middenveld van BSC Unisson.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson thuis tegen FC Eibergen. De heenwedstrijd eind september eindigde in een 1-1 gelijkspel. Lukt het de manschappen van Michel Weiss dit keer wel om de volle buit over te houden aan de wedstrijd? Het aantal tegentreffers zal dan wel omlaag moeten bij BSC Unisson. Op sportpark De Zweede wordt er aankomende zondag om 14:00 uur afgetrapt.