BSC Unisson JO19-1 verliest nipt van HSC’21 JO19-2 (2-3)

Op zaterdag 28 januari stond voor BSC Unisson JO19-1 de tweede oefenwedstrijd van 2023 op het programma. Op sportpark De Zweede kwam Buurse/HSC’21 JO19- 2 op bezoek. Beide teams zitten ook bij elkaar in de competitie en het verrassende is dat aankomende zaterdag dezelfde wedstrijd op het programma staat, maar dit weerhield de begeleiding van beide ploegen er niet van om deze oefenwedstrijd te spelen. Bij BSC Unisson ontbraken Dirk Wolff en Niels van de Steeg vanwege ziekte en was Stan Weterholt vanwege een blessure niet inzetbaar. Verder heeft er afgelopen week een gesprek plaatsgevonden met Rens Boerkamp en hij maakt per direct de overstap naar het eerste elftal. Om over voldoende manschappen te beschikken werden Quint ter Lindert en Lars Jonker van de JO17-1 bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Quint ter Lindert, 2.Siep Roessink, 3.Ilya Stemerdink, 4.Guus van Aalst (c), 5.Sem Weterholt, 6.Tjeerd Overbeek, 7.Alexander Zivak, 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Bart Scholten

Wissels:

12.Alessandro Aksu, 14.Leonardo Aksu en 15.Lars Jonker

De oefenwedstrijd zou om 15:00 uur van start gaan, maar de tegenstander had een communicatiefoutje gehad en zodoende stonden ze zonder kleding in Boekelo. De leider van HSC’21 JO19-2 is even snel op en neer gegaan en toen kon de wedstrijd alsnog om 15:10 uur aanvangen. In een gelijkopgaande wedstrijd was het BSC Unisson dat het meeste balbezit had. De gasten uit Haaksbergen zakten in en lieten de verdedigers van BSC Unisson vrijuit voetballen. Het tempo lag echter veel te laag en op het middenveld en in de voorhoede werd er te weinig bewogen om vrij te komen. Na een kwartier voetballen komt HSC’21 JO19-2 op voorsprong als zij een goed uitgevoerde counter succesvol afronden (0-1). BSC Unisson JO19-1 geeft de moed nog niet op en blijft druk uitoefenen op de achterste linie van HSC’21 JO19-2 op het moment dat zij willen opbouwen van achteruit. Vaak is de aansluiting van het middenveld en de achterhoede te laat en hierdoor heeft BSC Unisson op meerdere momenten de linies te ver uit elkaar. Toch weten de manschappen van Arjan Wissink in de 22e minuut weer op gelijke hoogte te komen als een bal in  de voorste linie wordt onderschept. In het strafschopgebied wordt Mees Oude Egberink bedient door Dion Morsink en Mees schiet de bal achter de doelman (1-1). Een paar minuten voor rust komt BSC Unisson voor de tweede keer deze middag op achterstand (1-2) en moet het Niels Barels ook nog noodgedwongen wisselen met een knieblessure. Hij wordt vervangen door Leonardo Aksu.

In de rust komen ook Alessandro Aksu en Lars Jonker in de ploeg. Zij komen Bart Scholten en Alexander Zivak vervangen en verder worden er nog wat kleine omzettingen gedaan. Aan het begin van de tweede helft speelt BSC Unisson JO19-1 erg ondermaats en weet het weinig te creëren. De gasten uit Haaksbergen leunen achterover en zoeken vooral de counter. Één van deze counters levert de gasten een 1-3 voorsprong op. Na een uur voetballen is er een fase waarin BSC Unisson een aantal grote kansen krijgt. Eerst is het Guus van Aalst die de paal raakt en daarna krijgen Dion Morsink, Leonardo Aksu en de ingevallen Alexander Zivak goede mogelijkheden op een tweede Boekelose treffer. Een kwartier voor tijd komt deze er uiteindelijk als Mees Oude Egberink de bal meegeeft aan Dion Morsink. Oog in oog met de doelman faalt Dion niet en met een bekeken schuiver zet hij de 2-3 op het scorebord. In de slotfase krijgt BSC Unisson JO19-1 nog wel mogelijkheden, maar gescoord wordt er niet meer. Aankomende zaterdag krijgt BSC Unisson JO19-1 een herkansing en dan gaat het om de echte punten.

Arjan Wissink