BSC Unisson JO19-1 voor de tweede keer binnen een week onderuit tegen HSC’21 JO19-2 (3-4)

Op zaterdag 4 februari stond voor BSC Unisson JO19-1 de eerste competitiewedstrijd van 2023 op het programma. Op Sportpark De Zweede nam de ploeg van Arjan Wissink en Joep Timmers het op tegen HSC’21/Buurse JO19-2. Vorige week stonden deze teams ook al tegenover elkaar in een oefenwedstrijd en toen wist HSC’21 JO19-2 met 2-3 te winnen. Bij BSC Unisson ontbraken Niels van de Steeg (vakantie), Stan Weterholt (geblesseerd) en Alexander Zivak (ziek). Vanwege de afwezigheid van Niels werd Nino Peterinck bij de wedstrijdselectie gehaald om plaats te nemen in het doel.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Nino Peterinck, 2.Alessandro Aksu, 3.Ilya Stemerdink, 4.Guus van Aalst (c), 5.Sem Weterholt, 6.Tjeerd Overbeek, 7.Siep Roessink, 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Bart Scholten

14.Dirk Wolff en 15.Leonardo Aksu

BSC Unisson begon sterk aan de wedstrijd en legde HSC’21 JO19-2 haar wil op. De eerste wapenfeiten kwamen dan ook al snel, maar in de afwerking was BSC Unisson niet heel scherp vandaag. Een afstandsschot van Mees Oude Egberink werd knap uit de bovenhoek getikt door de doelman van HSC’21 JO19-2. Na een kwartier voetballen heeft de doelman echter geen antwoord op een schot van Niels Barels van buiten het strafschopgebied (1-0). Hierna gaat BSC Unisson op jacht naar een comfortabelere marge, maar vergeet zichzelf te belonen. Er wordt veel energie in de wedstrijd gestoken en er wordt veel druk uitgeoefend op de laatste linie van de tegenstander. Vaak wordt de bal al vroegtijdig veroverd, maar worden de kansen die hieruit voorkomen vakkundig om zeep geholpen. Na een half uur spelen komt HSC’21 JO19-2 uit het niets op gelijke hoogte. Vanuit een ingooi kan de spits naar binnen dribbelen en met een bekeken schot verschalkt hij de prima keepende Nino Peterinck (1-1). Vlak voor rust krijgt BSC Unisson JO19-1 een strafschop als Alessandro Aksu in het strafschopgebied naar beneden wordt getrokken. De toegekende penalty wordt benut door Mees Oude Egberink (2-1).

In de rust komen Leonardo Aksu en Dirk Wolff binnen de lijnen voor Niels Barels en Alessandro Aksu.In het eerste kwartier na rust kreeg BSC Unisson erg veel kansen om de wedstrijd te beslissen, maar het vizier stond bij de aanvallend ingestelde spelers niet op scherp en zodoende bleef HSC’21 JO19-2 in de wedstrijd. Na een uur valt dan toch de 3-1 als Guus van Aalst geheel vrij wordt gelaten bij een cornerbal van Mees Oude Egberink. Door onnodig balverlies in de achterste linie komt HSC’21 JO19-2 al snel terug in de wedstrijd (3-2). Een kwartier voor tijd krijgt HSC’21 JO19-2 een strafschop als Ilya Stemerdink de bal in het strafschopgebied ongelukkig tegen de hand krijgt. Nino Peterinck zat dichtbij, maar de bal werd helaas perfect in het zijnet geschoten (3-3). Met nog een kwartier op de klok kan het beide kanten op en gaan beide ploegen vol voor de overwinning. In de eerste minuut van de extra tijd is het HSC’21 JO19-2 dat na een aanval over links weet te scoren (3-4). In de resterende tijd gooit BSC Unisson JO19-1 de bal nog enkele keren in de pot, maar gescoord werd er niet meer. Een teleurstellend resultaat voor BSC Unisson JO19-1. In het eerste uur waren er meer dan genoeg kansen om uit te lopen naar een grote voorsprong, maar dit werd nagelaten.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 een uitwedstrijd bij TVO/Hoeve JO19-1. In De Hoeve wordt er om 15:00 uur afgetrapt.