BSC Unisson JO19-1 verliest in Enschede van Victoria’28 JO19-2 (5-3)

Afgelopen zaterdag moest BSC Unisson op de Wesselerbrink aantreden tegen Victoria’28 JO19-2. Bij BSC Unisson was Pim Schipper de enige speler die niet kon spelen vanwege werk. Verder was Axel Roozeboom uitgeleend aan de JO17-2. Zij hadden personele problemen en wij mogen maximaal 16 spelers in actie laten komen per wedstrijd. Verder maakte Stefan Olink zijn rentree als grensrechter na een zeer vervelende enkelblessure.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1.Luuk van Ham, 2. Jules Dijkstra, 3. Rick Zoetman, 4. Luc Nibbelink, 5. Matthijs Nagel, 6. Dennis van Ommen, 7. Max Temmer, 8. Ewald Koetse, 9. Leon van Dalen, 10. Coen Swidde en 11. Hugo Kooy

Wissels: 12. Robin Winters, 13. Jurgen Roerink, 14. Stijn Lassche, 15. Alessandro Doornbos en 16. Nick Asveld

Er was afgesproken om vandaag offensief te gaan spelen en gelijk druk te zetten op de achterste linie van Victoria. De tegenstander had echter het zelfde aanvalsplan en hierdoor was er vanaf de eerste minuut een open wedstrijd die snel op en neer ging. Door het vroege storen werd er aan beide kanten veelvuldig balverlies geleden en ontstonden de eerste mogelijkheden al snel. Na 6 minuten kwam Victoria’28 op voorsprong. De rechterspits dribbelde van de zijkant naar binnen en meerdere verdedigers vergaten in te grijpen en zodoende kon hij de bal in de korte hoek schuiven (1-0). Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten, want drie minuten later was het alweer gelijk. Max Temmer had veel ruimte aan de rechterkant en werd door Ewald Koetse de diepte ingestuurd. Max snelde richting de goal van Victoria’28 JO19-2 en schoot vanaf de zijkant hard op doel. De keeper kon de bal keren, maar Hugo was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten (1-1). Na deze gelijkmaker bleef het een gelijk opgaande wedstrijd met aan beide kanten mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

In de rust kwamen Robin Winters en Stijn Lassche in de ploeg voor Jules Dijkstra en Dennis van Ommen.

Aan het begin van de tweede helft zet BSC Unisson gelijk weer aan en dit levert na vijf minuten voetballen een voorsprong op. Ewald Koetse gaat goed door aan de linkerkant en geeft de bal laag voor op de inlopende Stijn Lassche die de bal hard binnenschiet (1-2) en hiermee zijn vijfde doelpunt van het seizoen maakt. Na tien minuten spelen in de tweede helft komen Alessandro Doornbos en Nick Asveld in de ploeg voor Matthijs Nagel en Coen Swidde. Victoria’28 JO19-2 neemt langzaam het initiatief weer over en komt steeds vaker gevaarlijk voor ons doel. Van de 60ste tot de 75ste minuut is BSC Unisosn JO19-1 niet goed bij de les en in deze fase buigt Victoria’28 JO19-2 de 1-2 achterstand om in een 5-2!! voorsprong. In het laatste kwartier bloed de wedstrijd langzaam dood. Vijf minuten voor tijd weet Leon van Dalen nog wel wat terug te doen namens BSC Unisson JO19-1 door zijn directe tegenstander goed uit te kappen en met links de bal in de korte hoek te schieten (5-3). In de slotfase is er nog een klein opstootje. Ewald Koetse wordt drie keer van achteren aangetikt, maar toch besluit de verder prima fluitende scheidsrechter de vrije bal aan Victoria’28 JO19-2 toe te kennen. Dit wordt door de Boekelose formatie geaccepteerd, maar de speler van Victoria’28 begint te duwen en trekken aan Ewald. Om de wedstrijd in de slotfase niet te laten ontbranden wordt er voor gekozen om Ewald Koetse naar de kant te halen. In plaats dat Victoria’28 dit voorbeeld doet volgen, is er bij hen langs de kant een hard gelach om onze wissel. De speler van Victoria’28 JO19-2 was in deze situatie de boosdoener, maar deze heeft de laatste drie minuten wel gespeeld.

Volgende week moet BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij Sp. Neede JO19-1.