BSC Unisson JO19-1 niet opgewassen tegen Almelo JO19-1 (6-2)

Afgelopen zaterdag moest BSC Unisson JO19-1 het in Almelo opnemen tegen Almelo JO19-1. De ploeg uit Almelo stond voorafgaand aan de eerste wedstrijd op de eerste plek. Bij BSC Unisson konden Dennis van Ommen (blessure), Jurgen Roerink (blessure) en Pim Schipper (werk) niet meespelen.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Luuk van Ham, 2. Jules Dijkstra, 3. Rick Zoetman, 4. Luc Nibbelink(c), 5. Matthijs Nagel, 6. Robin Winters, 7. Max Temmer, 8. Ewald Koetse, 9. Nick Asveld, 10. Leon van Dalen en 11. Hugo Kooy

Wissels: 12. Coen Swidde, 14. Stijn Lassche en 16. Axel Roozeboom

Vanaf de eerste minuut stond BSC Unisson onder druk en dat had het voornamelijk aan zichzelf te danken. De tegenstander was erg behendig en zette vroeg druk, maar er werd meerdere keren knullig balverlies geleden. Na 20 minuten werd dit afgestraft en kwam de ploeg uit Almelo op 1-0. Na 33 minuten spelen lijkt Nick Asveld alleen op het doel van de tegenstander af te kunnen, maar hij wordt teruggefloten vanwege buitenspel. Nick tikt de bal echter nog wel aan richting het doel van de tegenstander en de scheidsrechter geeft hem hier gelijk een gele kaart voor. BSC Unisson JO19-1 moest dus tien minuten met een man minder spelen. In onze ogen was deze kaart in een verder sportieve wedstrijd niet nodig en had het makkelijk afgekund met een waarschuwing. In deze tien minuten maakt Almelo JO19-1 dankbaar gebruik van de man meer situatie en schiet nog voor rust de 2-0 en 3-0 binnen.

In de rust wordt er bij BSC Unisson besloten om één op één te gaan spelen om zo zelf vaker in scoringspositie te kunnen komen, want de eerste helft was het voortdurend tegenhouden.

In het begin van de tweede helft zet BSC Unisson de tegenstander onder druk en krijgt mogelijkheden. Jammer genoeg wordt er meerdere keren niet geschoten vanaf de 16 meter of wordt een bal te laat afgespeeld. Na 55 minuten spelen is er een goede kans voor Leon van Dalen, maar hij krijgt zijn schoen niet goed tegen de bal en uit de tegenaanval is het aan de andere kant wel raak (4-0). Niet veel later vallen ook de 5-0 en 6-0 uit twee goed uitgespeelde counters. Flinke tegenvallers, maar BSC Unisson geeft niet op en wil deze middag zelf ook nog een keer (of vaker) scoren en dat gebeurt ook nog. Eerst is het Stijn die uit een bijna onmogelijke hoek de bal diagonaal over de keeper schiet (6-1) en enkele minuten later schuift Nick Asveld de 6-2 tegen de touwen. Na 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer. We hebben vandaag als team verloren, omdat er te veel misging, maar de tegenstander was ook gewoon simpelweg vaardiger en sneller dan wij.

Dinsdagavond 9 oktober spelen wij een oefenwedstrijd op De Zweede tegen HSC’21 JO19-2. De aftrap is om 19:30 uur.