Tweede elftal boekt verdiende overwinning op Victoria’28 3 (2-4)

Op zondag 20 februari stond voor het tweede elftal de uitwedstrijd bij Victoria’28 op het programma. Bij BSC Unisson 2 ontbrak Dennis van Ommen vanwege wintersport. Verder waren er enkele spelers niet fit genoeg om 90 minuten te spelen. Daarom werd besloten om Willem Hoitzing en Arjan Wissink bij de wedstrijdselectie te halen.

Opstelling BSC Unisson 2:

1.Daan Weterholt, 2.Jesse Hinnen, 3.Jordy Wijnsma, 4.Michel Tieberink (c), 5.Sjors Roescher, 8.Florian Busscher, 10.Matthijs Nagel, 13.Sjaak Klein Wentink,  7.Robin Winters, 19.Sven Oude Groen en 11.Luc Nibbelink

6.Arjan Wissink, 9.Willem Hoiting, 12.Joost Aalpol, 14.Alessandro Woudstra, 16.Maarten Dijkslag, 17.Jules Dijkstra en 18.Axel Roozeboom

De weersomstandigheden waren niet uitnodigend om een wedstrijd te gaan spelen, want met lichte regen en veel wind werd er aangetreden op sportpark De Wesselerbrink. Vooraf werd verwacht dat het dartstoernooi dat de avond ervoor plaatsvond op sportpark De Zweede wel eens invloed zou kunnen hebben op de wedstrijdmentaliteit vandaag, maar daar was niets van terug te zien. Het tweede elftal begon met een gezonde portie energie aan de wedstrijd en dat zorgde ervoor dat de oudere ploeg van Victoria’28 veel moeite had om onder de druk uit te voetballen. Na twintig minuten komt de formatie van trainer Joost van Goor op voorsprong. Het is Florian Busscher die veel tijd krijgt om een voorzet te geven vanaf de rechterkant en hij bedient Sven Oude Groen die de bal hard achter de doelman kopt (0-1). Na deze openingstreffer wordt er af en toe verslapt en dit zorgt ervoor dat Victoria’28 wat vaker gevaarlijk wordt op onze helft. Tien minuten voor rust weet de thuisploeg op gelijke hoogte te komen. De gevaarlijkste speler van Victoria’28 3 was de linkerspits. Hij weet gevaarlijk op te komen en de bal terug te trekken naar het middenveld waar een inlopende speler binnen kan schieten (1-1).  Dit is tevens de ruststand.

Al na twee minuten in de tweede helft weet BSC Unisson op voorsprong te komen. Een lange bal wordt door de ingevallen Arjan Wissink verlengd naar Sven Oude Groen die de bal vakkundig over de keeper schoot (1-2). Na deze treffer bleef BSC Unisson 2 de betere ploeg en trainer Joost van Goor wist er met enkele frisse krachten voor te zorgen dat Victoria’28 met de rug tegen de muur kwam te staan. Meerdere kansen waren er op een derde Boekelose treffer, maar deze viel nog niet. Alessandro Woudstra was het dichtste bij met een afstandsschot dat op de lat belandde. Na 65 minuten voetballen komt BSC Unisson alsnog op een marge van twee doelpunten. Het is Joost Aalpol die goed doordekt en de bal voor zijn tegenstander wegtikt tijdens de opbouw van Victoria. De defensie van Victoria staat hierdoor niet goed georganiseerd en Arjan Wissink kan één-op-één met de doelman van Victoria’28. Deze komt te snel zijn doel uit en hierdoor kan Arjan hem vrij eenvoudig omspelen (1-3). Geen vuiltje aan de lucht en alles lijkt erop dat de drie punten mee naar Boekelo gaan. Toch maakt BSC Unisson het zich in de slotfase nog onnodig moeilijk. Uit het niets weet Victoria’28 de aansluitingstreffer te maken en heeft weer al het geloof in een gelijkspel. Het is Sven Oude Groen die met zijn derde treffer drie minuten voor tijd de overwinning veilig weet te stellen door een cornerbal van Robin Winters binnen te koppen (2-4).

De komende twee weken is het tweede elftal van BSC Unisson vrij.  De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 13 maart op Sportpark De Zweede tegen WVV’34 3. Tegen deze tegenstander heeft het tweede elftal nog wat recht te zetten, want begin november werd er in Hengevelde onnodig met 5-1 verloren. Op zondag 13 maart wordt er om 11:30 uur afgetrapt op De Zweede.