BSC Unisson Jo13-1 kampioen 2de klasse najaar!

Na een spannend slot heeft de Jo13-1 zichzelf verzekerd van de eerste plaats in de competitie.

De wedstrijd werd gestart in Enschede tegen Sparta. Na een 0-0 ruststand en zelfs een 1-0 achterstand in de tweede helft werd er uiteindelijk met 2-4 gewonnen. Youri Boon was de gevierde man met 3 doelpunten.

De eerste thuiswedstrijd werd met 3-3 gelijk gespeeld. Na een fantastische eerste en een 2-0 voorsprong leek een tweede overwinning heel dichtbij. Zo goed als de eerste helft was zo slecht was echter de tweede. Uiteindelijk liepen de emoties hoog op en moest dit punt gekoesterd worden.

Vervolgens werden er in wedstrijden tegen BWO (0-3), Vogido (3-1) en De Tubanters (1-6) die relatief eenvoudige overwinningen geboekt. 13 punten uit 5 wedstrijden en een mooie eerste plek in de rangschikking.

Op het programma stonden vervolgens wedstrijden tegen de nummer 3, 5 en 6 alwaar bepaald zou worden hoe het verdere vervolg van de competitie er uit zou gaan zien. Allereerst werd er in Oldenzaal tegen Quick ’20 gespeeld. Op een, in onze ogen, barslecht veld werd er afgetrapt. Na een achterstand door een fout in de defensie werd er op slag van rust de gelijkmaker en zelf 1-2 voorsprong binnen geschoten waarop we heerlijk op weg gingen richting de thee. In het verder vervolg bleven we domineren, zoals vaker dit seizoen. Uiteindelijk stond er een 2-3 uitslag op het scorebord.

Een week later werd er gevoetbald tegen de talenten van NEO. Vooraf werd er een kraker verwacht en dit was ook zeker het geval. Bij onze jongens/dames zat de spanning aardig op de benen, wat resulteerde in een onrustige beginfase. Uiteindelijk was het het voetballende vermogen, van onze jongens, wat de doorslag gaf in de wedstrijd. 3-1 oogt ogenschijnlijk eenvoudig maar dit was zeker niet het geval. Echter moet gezegd worden dat dit elftal wekelijks laat zien dat ze een overdosis aan doorzettingsvermogen en veerkracht bezitten.

Dat dit team over een overdosis aan veerkracht en teamspirit beschikken werd een week later wel kenbaar. Na een 2-1 achterstand in de rust tegen Tubantia en een zeer pittige preek van de begeleiding wisten onze toppers een gigantische comeback op de mat te leggen door in de laatste 20 minuten 5x te scoren en met 2-6 te winnen.

Deze overwinning betekende direct ook dat een overwinning tegen hekkensluiter Wilhelminaschool genoeg was om kampioen te worden. Op een stralende zaterdagmiddag werd er om 11.15 afgetrapt op de Zweede. De begeleiding van het team was uitgebreid met extra gastheren, grensrechters, verzorgers en meerdere materiaalmannen waardoor alle papa’s mama’s opa’s en oma’s konden komen kijken naar deze wedstrijd. Binnen een minuut werd de 1-0 al tegen de touwen geknald en deze 1-0 was de opmaat van een doelpuntenfestival. Uiteindelijk werd het 8-0. De overwinning werd gevierd met vuurwerk, een spandoek en kampioensshirt, drankjes en patat. En als kers op de taart een rondrit door het prachtige Boekelo. Een geslaagde dag, een geslaagd seizoen en een mooie aanzet om ook in de tweede seizoenshelft te gaan knallen met elkaar.

Inmiddels is de eerste wedstrijd van de competitie gewonnen! In Boekelo werd er gewonnen tegen, jawel… Losser! Het enige team dat ons voor de winterstop van 3 punten af kon houden werd in de allerlaatste seconde met een nederlaag naar huis geschoten. 1-0!

Hopelijk kan ik jullie in Juli verblijden met wederom een prachtig resultaat in de 1ste klasse!