BSC Unisson 5 wint overtuigend van Rietmolen 5 (5-1)

Op zondag 27 februari stond voor het vijfde elftal van BSC Unisson de thuiswedstrijd tegen de Rietmolen op het programma. In december werd de uitwedstrijd zwaarbevochten met 0-2 gewonnen op een regenachtige zondag. Deze zondag was er een mooi zonnetje en waren alle randvoorwaarden aanwezig voor een mooie voetbalzondag. Coach Rene Regterschot stuurde de volgende namen het veld in:

Brian Pieper
Dion Zwijnenberg, Mark Molendijk (c), Stefan Olink en Tom Dalenoord
Bart Gerritsen, Michel Schipper, Vincent Goris en Robin Winters
Benno ten Asbroek en Jesse Hinnen

Wissels: Remy van der Beek, Hendrik van Beek en Bram Wolff

Om klokslag 10 uur floot de scheidsrechter voor de eerste keer en de Boekelose formatie nam vanaf het begin het initiatief. Binnen de tien minuten stond BSC Unisson op voorsprong. Een cornerbal van Benno ten Asbroek werd knap binnengeschoten door de mee opgekomen Mark Molendijk. Enkele minuten later werd de marge verdubbeld door Robin Winters. Robin schoof de bal laag langs de keeper na een prima actie van Bart Gerritsen. Halverwege de eerste helft werd het zelfs ook al 3-0 als de linkerverdediger van de Rietmolen buitenspel opheft. Hierdoor kan Jesse Hinnen vrij eenvoudig alleen richting het doel van de tegenstander. Met een droge knal zorgt hij voor de derde treffer van BSC Unisson 5. De wedstrijd lijkt voor de rust al beslist. Bart Gerristen wordt in het strafschopgebied onderuitgehaald en de scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip te leggen. Michel Schipper neemt plaats achter de bal en stuurt de keeper de verkeerde hoek in (4-0). Vlak voor de rust weet de Rietmolen wat terug te doen. Een afgeslagen cornerbal wordt opnieuw ingebracht, maar deze wordt door een verdediger van richting veranderd en zodoende is de prima keepende Brian Pieper kansloos (4-1).

In de tweede helft gaat het tempo een stuk omlaag en is het alleen nog zaak om de wedstrijd uit te voetballen. Wel weet BSC Unisson nog wel de mooiste goal van de ochtend te maken. Een afgemeten cornerbal van wederom Benno ten Asbroek wordt snoeihard binnengekopt door Mark Molendijk. Hij maakte daarmee zijn tweede van de ochtend en zet een 5-1 voorsprong op het scorebord. Een zesde Boekelose treffer had er ook nog moeten komen, want na een mooie combinatie is het Michel Schipper die de bal laag voorgeeft. Jesse Hinnen hoeft de bal alleen nog maar binnen te lopen bij de tweede paal, maar raakt de bal totaal verkeerd en zodoende gaat de bal open. Een mooi moment om na de tijd even over na te babbelen, maar gelukkig geen cruciale misser.

Na 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en was de overwinning een feit voor BSC Unisson 5. Aankomende zondag speelt het sterrenensemble van Rene Regterschot en Frank Lansink weer op sportpark De Zweede. De tegenstander is dan Twenthe Goor 6. Het belooft een cruciale en spannende wedstrijd te worden, want het is de nummer vier tegen de nummer drie. Er wordt dan om 10:00 uur afgetrapt.