Succes voor de JO7’s op Toernooi Borne

Na de winterstop zijn we gaan voetballen met maar liefst 5 JO7 teams. De JO7-1 met Zafi, Lars, Mats, Dean, Jurriën en Jasper speelden samen met de JO7-2 (Jary, Siem, Hugo, Marik, Sem en Max A.) en de JO7-3 (Jaro, Daan, Mels, Noud en Max R.) in de sterke poule van de Kleine Kernen competitie. Daarnaast speelde de JO7-4 met Liam, Rens, Brian, Finn, Senn en Lucas samen met de JO7-5 (Mauro, Daan, Micca, Maxwell, Robbie en Quinn) in de minder sterke poule. Met wisselend succes speelden ze met veel plezier afgelopen seizoen in deze competitie tegen de kleine clubs in de buurt zoals Beckum, Bentelo, Buurse, Hoeve en Borne. Wat aantallen betreft waren we samen met Borne koploper met 5 teams. Daaruit kunnen we concluderen dat de club nog steeds groeiende is.

Afgelopen zaterdag namen we met 3 teams deel aan het Kaboutertoernooi van Borne.

De JO7-5 speelde onder bezielende leiding van Nicola Catari en Nick Kuipers een heel spannend toernooi. Helaas was Quinn afwezig maar hij werd vervangen door een supergoed spelende Max uit de JO7-3. Er werd door alle spelers gevochten voor elke bal en supergoed gespeeld. Meest opvallend moment was een wereldgoal van Mauro. Daar zou menig prof jaloers op zijn. Ook een pluspunt was de instelling van Robbie. Bij elke wissel stelde hij steevast de vraag “waarom?” Dat getuigt van enorm veel inzet en zelfvertrouwen. Micca was vandaag niet af te stoppen. Hij was overal op het veld en de tegenstander moest hem regelmatig 3 keer voorbij. Maxwell was vooral verdedigend sterk en heeft meerdere goals voorkomen. Met 1 winstpartij (1-0 tegen Delden 1), 1 gelijkspel (1-1 tegen Deto 2) en 2 verliezen (WVV 1 was met 4-1 te sterk en Deto 3 met 3-1) eindigde dit team als derde in de poule.

De JO7-2 speelde onder leiding van Michael Scholte in ’t Hoff en Edwin Asveld en ging in 2 van de 3 wedstrijden strijdend ten onder tegen teams met jongens van 1 a 2 koppen groter. Toch werd het beide keren slechts 0-2. Soms werd de tegenstander met handen en voeten bestreden maar over het algemeen bleef het sportief. Vooral Sem was overal op het veld te zien en onderschepte heel wat ballen (en daarbij soms ook wat spelers). Een extra pluim voor Marik die door een valpartij met zere armen, benen en rug en net herstellende van een griepje zijn team niet in de steek liet en er toch vol voor ging.  Max en Siem probeerden vooral veel samen te spelen, wat ook geregeld goed lukte. En dat is heel knap op deze leeftijd. De derde wedstrijd eindigde in een knap gelijkspel (0-0). Sem won nog een mooie prijs. Hij eindigde bij de wedstrijd “raad eens hoeveel spekjes er in de spekjespot zitten” als 2e.

De JO7-1 miste Zafi, Jurriën en Lars en werd daarom versterkt door Noud van de JO7-3 en Rens van de JO7-4. De poulewedstrijden waren niet heel erg spannend. Met mooi voetbal, waarbij goed werd samengespeeld, werden alle wedstrijden vrij makkelijk gewonnen. Buurse (zo te zien JO8-1) werd met 3-0 verslagen. Borne 1 met 2-0, Borne 3 en WVV 2 beide met maar liefst 6-0. In alle wedstrijden werd heel mooi samengespeeld. En veelal werd de tegenstander op snelheid uitgespeeld. Het mooiste van alles, alle spelers hebben minimaal 1 doelpunt gemaakt.

Na de poulewedstrijden speelden ze een spannende halve finale. Ook deze werd uiteindelijk nog vrij makkelijk gewonnen van Borne JO7-2 met 7-0. De finale werd met gejuich begroet. In de finale wachtte een sterke tegenstander. Zenderen Vooruit met een aantal grote sterke jongens. Maar ook nu speelden onze toppers een super goede, spannende wedstrijd. Met mooie doelpunten, goed samenspel en goed verdedigend werk.Invaller Noud had nog een supergoede redding. Een ZV speler wilde net de bal onbedreigd het doel inschuiven toen Noud met een geweldige sliding de bal naast het doel schoof. Wel met als resultaat dat zijn knie open lag door het kunstgras maar met een pleister erop ging hij gewoon door. Uiteindelijk werd het 4-1 en de beker was binnen.

Alle spelers en supporters hebben genoten van het weer en de leuke wedstrijden. Komend weekend worden er nog 2 toernooien gespeeld in Neede en bij de Tubanters. Hopelijk ook daar weer veel succes en speelplezier.

Heleen Klein Poelhuis