BSC Unisson sluit het seizoen af met een nederlaag tegen KOSC (1-2)

Op maandag 6 juni stond voor de ploeg van Michel Weiss de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Op Sportpark De Zweede moest er aangetreden worden tegen KOSC. De tegenstander van vandaag bezette voorafgaand aan de wedstrijd de vierde plek en had dus de beste papieren om de nacompetitie te halen. De nacompetitie was voorafgaand aan de wedstrijd voor BSC Unisson nog heel ver weg, maar zolang er nog een kans is dan moet daarvoor gestreden worden. Bij BSC Unisson ontbraken Pascal ter Meer en Michel ter Meer (beide net terug van vakantie), Coen Swidde (studie), Luuk van Ham (blessure) en Hendrik Nijenhuis (blessure). Verder was Huub Hassink voldoende hersteld van zijn polsblessure dat hij wel kon invallen.

Opstelling BSC Unisson:

21.Brian Pieper, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 4.Jeroen Assink, 2.Frank Mosman, 9.Martijn Brinkman, 20.Willen Hoitzing, 5.Daan Wiggers, 16.Lennart Weber, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(c)

Wissels: 7.Dennis van Ommen, 11.Pelle Wermer, 12.Huub Hassink, 14.Bram Klein Poelhuis en 18.Julian Weber

BSC Unisson was de eerste helft de betere ploeg en had veel meer balbezit. Van achteruit werd en verzorgd voetbal gespeeld. Via Martijn Brinkman, Pim Ratering en Arjan Wissink kreeg BSC Unisson een paar goede mogelijkheden om de score te openen, maar doelpunten leverden deze aanvallen niet op. Na een half uur spelen kwamen de gasten uit Ootmarsum uit een standaardsituatie op voorsprong. Een onnodige overtreding aan de zijkant levert KOSC een vrije bal op. Deze vrije bal wordt ingedraaid en verlengd door een KOSC speler (0-1). Lang konden de gasten niet van deze voorsprong genieten, want vlak voor rust weet Pim Ratering de gelijkmaker binnen te koppen uit een cornerbal van Martijn Brinkman (1-1).

In de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde, maar is BSC Unisson in de laatste fase te slordig om tot echte kansen te komen. Defensief geeft BSC Unisson weinig weg en zodoende is de wedstrijd aardig in evenwicht in het tweede bedrijf. Na wederom een onnodige overtreding kan KOSC nogmaals aanleggen voor een vrije bal vanaf de zijkant. Wederom wordt deze bal verlengd en staat KOSC weer op voorsprong. Michel Weiss brengt Huub Hassink, Bram Klein Poelhuis en Pelle Wermer in het veld voor Joep Timmers, Lennart Weber en Willem Hoitzing. Pim Ratering is dichtbij een gelijkmaker, maar stuit op de laatste verdediger. Hierna kreeg Arjan Wissink nog een mogelijkheid op aangeven van Huub Hassink, maar de linksback kon net op tijd redding brengen. Ondertussen probeerde KOSC op de counter de beslissing te forceren. Even leek het erop dat de wedstrijd niet uitgespeeld kon worden toen Martijn Brinkman de scheidsrechter per ongeluk onderste boven liep. Gelukkig kon verzorger Peter Warfman er met zijn magische handen voor zorgen dat de scheidsrechter de wedstrijd kon hervatten. Als deze wedstrijd een winnaar had moeten krijgen dan maakte BSC Unisson daar de meeste aanspraak op. KOSC was vandaag echter de gelukkigste en gaat de nacompetitie voor promotie in. De ploeg van Michel Weiss is uitgespeeld en kan zich in de zomer gaan opmaken voor nog een seizoen in de 4e klasse.

Na afloop werden de grensrechters allemaal bedankt en werd er in het bijzonder afscheid genomen van Stephan Louwman (keeperstrainer), Marco Winters (leider) en Michel Profijt (assistent-trainer). Nogmaals bedankt voor jullie inzet!

Arjan Wissink