JO7-1 start met 2 winstpartijen in de sterke poule van de Kleine Kernen Competitie

Eerst maar even de JO7-1 van dit jaar voorstellen: Mauro Cattari, Siem Bruggert, Senn Waanders, Jurriën Jansen en Quinn Zweers. Allemaal spelers die vorig seizoen al in de JO7 competitie meespeelden terwijl ze nog de Kabouterleeftijd hadden. Dus met recht een ervaren team.

De 1e wedstrijd, op 3 september uit bij Bentelo, was meteen een prooi voor onze JO7-1. Bentelo werd met 2-12 van de mat gespeeld. Helaas was ondergetekende hier geen getuige van maar uit betrouwbare bron van de leiders, Nicola en Sandra, vernomen dat ze erg goed speelden. Zaterdag 10 september stond de thuiswedstrijd tegen Delden JO7-3 gepland. Na het maken van een statige teamfoto werd de warming up geleid door Sandra. Daarna gingen ze meteen gretig van start en dat resulteerde meteen in 2 snelle goals van Mauro. Delden moest duidelijk nog even wakker worden. Toen ook zij in de gaten hadden dat het nu toch echt begonnen was kwam al snel de aansluitingstreffer. 2-1. Beide teams waren nu voor elke bal aan het vechten maar het was wel duidelijk dat BSC Unisson de betere ploeg was. Achterin waren het vooral Siem, Quinn en Senn die de ballen op tijd onderschepten en de bal naar voren speelden.Daar waren Mauro en Jurriën om te proberen het doel te vinden. Er werd veel gesoleerd maar ook heb ik een aantal mooie combinaties gezien. Dit resulteerde in de 3-1 van Jurriën. Daarna probeerde Delden druk te zetten maar het was nu Mauro die de bal achterin veroverde en alleen naar voren rende en de 4-1 maakte. Een prachtige solo. Daarna probeerden we wat meer samen te spelen waardoor Delden wat meer kansen kon creeëren. Vrij vlot achter elkaar maakten ze de 4-2, 4-3 en 4-4. Dit was de ruststand.

Na een positieve evaluatie van de 1e helft begonnen onze toppers weer vol goede moed aan de 2e helft. Mauro schoot meerdere ballen net naast de goal en ook Siem miste op een haar na het doel. En toen besloot Jurriën dat het welletjes was. Met een heuse hattrick maakte hij de 5-4, 6-4 en 7-4. En of dat nog niet genoeg was voor het arme Delden, maakte Mauro er nog even 8 en 9-4 van. Ondertussen speelde Delden al met een mannetje meer maar het leek niet echt meer te helpen. Senn en Siem hielden het achterin potdicht en voorin was BSC Unisson helemaal op dreef. Jurriën maakte er nog 10-4 van en na een prachtige pass over de hele van Quinn maakte Mauro er 11-4 van. In het laatste fluitsignaal maakte Delden nog hun 5e goal waardoor zij gelukkig ook met een goed gevoel de wedstrijd beëindigden.  Komende zaterdag, 17 september, spelen we om 10 uur in Hengevelde. Net als afgelopen zaterdag zijn enthousiaste toeschouwers weer van harte welkom.

Heleen Klein Poelhuis.