BSC Unisson JO19-1 wint verdiend van Quick’20 JO19-3 (2-0)

Op zaterdag 10 september stond voor BSC Unisson de tweede bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. De eerste wedstrijd werd met 7-4 verloren bij Avanti Wilskracht JO19-1 en daar had BSC Unisson JO19-1 een zure nasmaak aan overgehouden. Eenieder was zich ervan bewust dat een avondje FC De Rebellen en een krappe selectie hier de grootste oorzaak van waren, maar desondanks hadden we daar niet hoeven te verliezen. Vandaag misten we weer meerdere spelers, maar hadden we geluk dat de JO17-1 niet in actie hoefde te komen. Bij BSC Unisson JO19-1 konden Lex de Koning, Ilya Stemerink en Siep Roessink niet meespelen vanwege blessures. Daarnaast was Tjeerd Overbeek afwezig vanwege een feestje. Vanuit de JO17-1 deden Lars Jonker, Samuel Noordman en Martijn Jorritsma mee om een goede bezetting te hebben.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Stan Weterholt, 3.Lars Jonker, 4.Guus van Aalst(c), 5.Sem Weterholt, 6.Rens Boerkamp, 7.Dirk Wolf, 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Bart Scholten

12.Nino Peterinck, 13.Martijn Jorritsma, 14.Samuel Noordman en 15.Alexander Zivak

De voorbereiding naar deze wedstrijd was vele malen beter dan vorige week en dat was in de wedstrijd ook terug te zien. Het positiespel aan Boekelose zijde zag er goed uit en al snel kwamen de eerste mogelijkheden. Uit een cornerbal schoot Guus van Aalst de bal richting doel, maar deze werd geblokkeerd door een uitgestoken arm van Quick’20 JO19-3. Scheidsrechter Maickel Ansink ontging dit echter en er werd dus geen strafschop gegeven. Niet veel later kreeg Bart Scholten een smerige en vervelende trap op zijn enkel. Bart kon op dat moment niet verder spelen en werd vervangen door Samuel Noordman. Het veldspel van BSC Unisson zag er goed uit, maar het ontbrak nog aan de eindpasses. Vanuit de tweede lijn weet BSC Unisson wel meerdere keren op doel te schieten. Na een half uur krijgt BSC Unisson de grootste kans van de eerste helft. Spits Dion Morsink weet fantastisch te timen en met een omhaal schiet hij de bal richting doel. Deze komt echter tegen de arm van een verdediger en nu besluit de scheidsrechter wel een penalty te geven. Mees Oude Egberink neemt plaats achter de bal en schiet de bal richting de hoek. De keeper was hier echter op voorbereid en weet de inzet te keren.

In de rust komt Martijn Jorritsma in het veld voor Dirk Wolf. De tweede helft exact hetzelfde spelbeeld, maar weet BSC Unisson beter te combineren richting het vijandelijk doel. Na een aantal mogelijkheden is het halverwege de tweede helft eindelijk raak. Martijn Jorritsma krijgt de bal op de 16-meter voor de voeten en met een bekeken schuiver zet hij de 1-0 op het scorebord. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd weet Dion Morsink zijn harde werken te belonen. De verdediger ging in de mis en oog in oog met de keeper faalde Dion niet (2-0). De tegenstander van vandaag gaf ook aan dat wij voor hen (vandaag) een maatje te groot waren en de overwinning verdiend was.

Aankomende zaterdag gaat BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij sv Delden. Er wordt dan om 15:00 uur afgetrapt.