BSC Unisson in tweede helft voorbij FC het Centrum (4-1)

Vorige week wisten de spelers van Michel Weiss de eerste bekerwedstrijd met maar liefst 9-0 te winnen in en van vv Lochuizen. Dat smaakt natuurlijk naar meer en hoe mooi/leuk zou het zijn als het eerste elftal van BSC Unisson een keer door zou kunnen bekeren. De technische staf kon geen beroep doen op Jeroen Assink, Pelle Wermer en Pascal ter Meer (allen geblesseerd). Voor hen werden Julian Weber en Michel Tieberink uit het tweede bij de wedstrijdselectie gehaald. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de jaarlijkse teamfoto gemaakt.

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 6.Hendrik Nijenhuis (72′ 2.Michel Tieberink), 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 5.Matthijs Nagel, 12.Huub Hassink (60′ 19.Dennis van Ommen), 20.Willem Hoitzing (72′ 18.Julian Weber), 16.Lennart Weber (60′ 9.Martijn Brinkman), 11.Mick Koenderink (60′ 14.Bram Klein Poelhuis), 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

BSC Unisson had vanaf de eerste minuut meer balbezit dan de gasten uit Enschede. Achterin werd nauwelijks wat weggegeven en voorin waren er meerdere goede mogelijkheden. Zo hadden zowel Arjan Wissink als Mick Koenderink een goede scoringskans waar ze beiden de bal nog een keer wilden afspelen. Hier hadden zij egoïstischer moeten zijn. Huub Hassink was met een kopbal uit een cornerbal dichtbij de openingstreffer, maar de bal werd tegengehouden door het achterhoofd van Pim Ratering. Na twintig minuten komt FC het Centrum uit het niets op voorsprong. Een afgeslagen cornerbal wordt ingeschoten en de bal vliegt onder in de hoek buiten zicht en bereik van Luuk van Ham. Op dat moment staat er echter nog een speler van FC het Centrum hinderlijk buitenspel. De abritage ziet dit niet en zodoende kijkt BSC Unisson tegen een achterstand aan (0-1). Er komen al snel goede kansen om de gelijkmaker te scoren. De grootste kans is na een half uur spelen als de rechtsback van FC het Centrum de bal verkeerd terugspeelt. Er wordt doorgelopen door Arjan Wissink en de keeper van FC het Centrum kan de bal nog net voor zijn voeten wegtikken, maar deze eindigt wel voor de voeten van Pim Ratering. De inzet van Pim wordt door de grote teen van de keeper gekeerd en vervolgens komt de bal voor de voeten van Lennart Weber die de bal op zijn beurt op de lat schiet. De scrimmage is nog niet voorbij, want vanaf de lat komt de bal voor de voeten van Arjan Wissink en zijn inzet gaat via een verdediger over de achterlijn. Vier minuten voor rust weet BSC Unisson alsnog op gelijke hoogte te komen. Na een goede combinatie op het middenveld is het Huub Hassink die Arjan Wissink bereikt. Arjan Wissink geeft een steekpasses op Pim Ratering en die is zijn directe tegenstander te snel af. Oog in oog met de doelman faalt Pim niet en zet met een bekeken schuiver de gelijkmaker op het scorebord (1-1).

In de tweede helft is BSC Unisson ook de bovenliggende partij en FC het Centrum raakt steeds vermoeide. In de 51e minuut komt de Boekelose formatie op voorsprong. Het is Huub Hassink die Pim Ratering de diepte in stuurt. Pim Ratering wacht op de meekomende Arjan Wissink en speelt de bal breed. Voor Arjan is het dan nog een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven (2-1). De grensrechter van FC het Centrum zag buitenspel in deze aanval, maar de scheidsrechter liet hem terecht staan. Hierna zijn er meerdere mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien, maar laat de ploeg van Michel Weiss dit na. De grootste mogelijkheid was er voor Arjan Wissink als een middenvelder van FC het Centrum de bal te kort terugspeelt op z’n doelman. Arjan faalt echter oog in oog met de doelman en zodoende blijft de marge één. In de 88e minuut komt er eindelijk een derde Boekelose treffer. Een cornerbal van Martijn Brinkman wordt binnen gekopt door Arjan Wissink en aan alles en iedereen is te zien dat de wedstrijd klaar is. In de tweede minuut van de extra tijd weet, de van vakantie teruggekeerde, Martijn Brinkman er nog 4-1 van te maken op aangeven van Arjan Wissink. Op de rand van het strafschopgebied maakt Martijn een kapbeweging en schiet de bal vervolgens met zijn mindere rechte tegen de touwen. Gelijk hierna besluit de scheidsrechter de wedstrijd af te fluiten en is de verdiende overwinning een feit.

Aankomende zondag komt LSV uit Lonneker op bezoek in Boekelo en heeft het eerste elftal aan een gelijkspel genoeg om de volgende rond te halen, maar zal het logischerwijs voor de overwinning gaan. In Boekelo wordt er aankomende zondag om 14:00 uur afgetrapt.