JO19-2 kampioen in de 4e klasse!

We hadden als doelstelling voor fase 3 om proberen kampioen te worden. Na de winterstop waren we ingedeeld met hoofdzakelijk ploegen uit Gelderland. Gelukkig hadden we maar drie verre uitwedstrijden en dat waren Beltrum, Zutphen en Zelhem. De rest van de wedstrijden tegen de ploegen uit Gelderland speelden we allemaal op de Zweede. We zijn erg voortvarend begonnen na de winterstop en de eerste vijf wedstrijden werden gewonnen. Daarna speelden we één keer gelijk en vervolgens werd er weer drie keer gewonnen. Onze concurrenten verspeelden veel punten tegen elkaar en zodoende zag het er voor ons steeds rooskleuriger uit. De jongens van JO19-2 begonnen er steeds meer in te geloven en uiteindelijk wisten we dat we op zaterdag 20 mei het kampioenschap binnen konden halen met een uitwedstrijd bij HSC/Buurse. Alles was vooraf al tot in de puntjes voorbereid; een huifkar geregeld, speakers, aggregaat etc etc.

Het was een geweldige dag om te voetballen, lekker weer, veel supporters langs de lijn en bijna het hele team was aanwezig.
Tijdens de trainingsavonden hadden veel spelers andere verplichtingen, maar de inzet bij de wedstrijden was altijd erg goed en dat heeft volgens ons de doorslag gegeven dat we zo succesvol zijn geweest. Het is vooral geweldig voor iedereen dat het gelukt is. Dit is een mooie afsluiting voor de meesten als einde van het jeugdvoetbal en de jongens die helemaal stoppen met voetbal.

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de geweldige seizoenen de laatste jaren. Met zo’n afsluiting kunnen we daar extra mooi op terugkijken. Ook wil ik Ronald Huiskes (onze grensrechter) en Mart van Dijk (onze assistent-trainer) hartelijk bedanken voor de goede en prettige samenwerking. Uiteindelijk doe je het toch samen.

Jan Bijl
Trainer JO19-2