BSC Unisson wint van Hoeve Vooruit (3-1)

Op zondag 21 stond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023 op het programma. Op Sportpark De Zweede kwam Hoeve Vooruit op bezoek en de gasten hadden de punten nog hard nodig om niet rechtstreeks te degraderen. BSC Unisson was voorafgaand aan deze wedstrijd al zeker van nacompetitie voor promotie, maar wist ook dat het met een overwinning nog een plek zou stijgen op de ranglijst. Bij BSC Unisson kon Hendrik Nijenhuis vanwege een schorsing niet in actie komen, was Dennis van Ommen een weekend weg, Lennart Weber was nog op vakantie en Julian Weber was ziek. Voor de wedstrijd was er een minuut stilte i.v.m. het plotselinge overlijden van de vader van een speler van Hoeve Vooruit.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 5.Matthijs Nagel, 11.Mick Koenderink, 12.Huub Hassink, 2.Rens Boerkamp , 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

7.Pascal ter Meer, 14.Bram Klein Poelhuis, 20.Willem Hoitzing  en 21.Dave Voogtsgeerd

Het tempo lag in deze wedstrijd erg laag en het was Hoeve Vooruit dat in de eerste fase van de wedstrijd iets meer de bal had, maar dan voornamelijk op eigen helft. BSC Unisson werd in de eerste helft drie keer gevaarlijk, maar wist niet op voorsprong te komen. Op aangeven van Mick Koenderink was er voor Arjan Wissink bij de tweede paal een kleine kopkans, maar zijn inzet wordt gekeerd door de doelman van De Hoeve. De grootste kans is er voor Pim Ratering, maar op het moment dat hij wil afdrukken wordt hij in het strafschopgebied achterover getrokken. De scheidsrechter had hier een andere mening over en liet verder spelen. Vlak voor rust had de doelman van De Hoeve hulp van een verdediger nodig als Martijn Brinkman een vrije bal laag op doel schiet. Het lijkt erop dat we met een 0-0 stand gaan rusten, maar enkele seconden voor rust komt De Hoeve uit het niets op voorsprong. De linksback heeft wat ruimte en kan een aanvaller inspelen die tijd en ruimte heeft om een medespeler met een steekpasses alleen voor Luuk van Ham te zetten. Met een schuiver door de benen van Luuk zet hij de stand op 0-1.

In de tweede helft gaat het tempo bij BSC Unisson wat omhoog en al snel weten de jongens van Michel Weiss de gelijkmaker te maken. Het is Huub Hassink die van twintig meter met een bekeken schot de doelman kansloos laat (1-1). Binnen het uur is de voorsprong voor BSC Unisson er. Martijn Brinkman combineert met Pim Ratering door het hart van de defensie van De Hoeve en Martijn geeft de val vervolgens laag voor het doel langs richting Arjan Wissink. Arjan kan de bal vrij eenvoudig in een leeg doel binnenglijden (2-1). De Hoeve geeft zich na deze treffer zo goed als over, want zij weten ook dat Sportclub Rekken op voorsprong staan bij Victoria’28 en zij hierdoor geen kans meer maken op lijfsbehoud. Tien minuten voor tijd wordt de wedstrijd in Boekelo definitief beslist als Pim Ratering een bekeken voorzet van Arjan Wissink langs de uitkomende doelman knikt (3-1). Na exact negentig minuten fluit de leidsman voor de laatste keer en is BSC Unisson zeker van de derde plaats.

Door de (opmerkelijke) uitslagen op de andere velden is BSC Unisson in de 3e periode zelfs nog eerste geworden. Het is echter al in bezit van de 2e periode en zodoende schoof deze door naar Rood Zwart. Aankomend weekend is het Pinksteren en komt BSC Unisson niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 4 juni en dan gaat BSC Unisson op bezoek bij de nummer 9 uit de 3e klasse A. Die competitie is nog niet afgelopen, want zij spelen Tweede Pinksterdag nog een wedstrijd. De kans is groot dat BSC Unisson in de nacompetitie in de eerste ronde Saasveldia of Ruurlo zal treffen.