BSC Unisson verliest in nacompetitie van Saasveldia (1-0)

Na een prima seizoen begon voor BSC Unisson op zondag 4 juni aan de nacompetitie voor promotie. In de competitie eindigden de jongens van Michel Weiss op een keurige derde plek en deze plek gaf recht op de nacompetitie. Om promotie af te dwingen naar de derde klasse moesten er drie rondes overleefd worden. De eerste hindernis moest in Saasveld tegen Saasveldia genomen worden. Willem Hoitzing en Lennart Weber hadden hun vakanties vakkundig gepland en ontbraken in de wedstrijdselectie. Verder kampt Julian Weber nog steeds met een blessure en was ook hij niet inzetbaar. Uit het tweede elftal was Luc Nibbelink bij de wedstrijdselectie gehaald om met voldoende manschappen richting Saasveld te kunnen.

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 6.Hendrik Nijenhuis, 11.Mick Koenderink, 12.Huub Hassink, 2.Rens Boerkamp , 9.Martijn Brinkman, 14.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©  

Wissels:

5.Matthijs Nagel, 7.Pascal ter Meer, 15.Luc Nibbelink, 17.Bram Klein Poelhuis, 19.Dennis van Ommen en 21.Dave Voogtsgeerd

Het was Saasveldia wat meer balbezit had en van achteruit met diepteballen richting de zijkanten een doorbraak probeerde te forceren. De defensie van BSC Unisson wist dit echter steeds te doorzien en moest enkel toezien dat Saasveldia een aantal cornerballen kreeg. Vanuit de omschakeling werd BSC Unisson een paar keer gevaarlijk. Aan de rechterkant werd de snelheid van Mick Koenderink goed benut en hij was zijn tegenstander vaak te snel af. Uit één van zijn voorzetten kreeg BSC Unisson haar eerste kans. De voorzet van Mick wordt door Arjan Wissink voorbij de tweede paal weer voor het doel gekopt in de richting van Pim Ratering en die ziet zijn kopbal door een verdediger van de lijn worden gehaald. Uit de rebound stuit Martijn Brinkman op een Saasveldse verdediger. Zo waren er meerdere aanvallen dat BSC Unisson gevaarlijk werd, maar telkens zat er een verdediger van Saasveldia tussen. Saasveldia kreeg een goede kans om de score te openen na onnodig balverlies op het middenveld van BSC Unisson. In een één op één situatie is Luuk van Ham echter snel zijn doel uit en weet hij deze aanval onschadelijk te maken. Vlak voor rust komt Saasveldia uit een cornerbal op voorsprong. De bal wordt bij de eerste paal verlengd en vervolgens bij de tweede paal binnengetikt (1-0).

In de tweede helft gaat BSC Unisson op jacht naar de gelijkmaker en gaat het wat meer druk uitoefenen op de defensie van Saasveldia. Er wordt van beide kanten veel strijd in de wedstrijd gelegd en het aantal overtredingen neemt ook toe. BSC Unisson krijgt een aantal mogelijkheden, maar schoten van Mick Koenderink, Martijn Brinkman en Arjan Wissink leveren niet het gewenste resultaat op. Saasveldia loert steeds meer op de counter en krijgt nog één goede mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar ook deze keer is het Luuk van Ham die redding brengt. Tien minuten voor tijd is het Arjan Wissink die met meerdere spelers van Saasveldia in duel is en uiteindelijk zelf de overtreding begaat. Met veel enthousiasme komen meerdere spelers van Saasveldia richting Arjan gesneld. Het gevolg was een gele kaart voor Arjan voor de overtreding en een rode kaart voor de aanvoerder van Saasveldia voor slaan. Met een man meer hoopt BSC Unisson met een slotoffensief nog een verlenging eruit te slepen en komt het nog één keer heel dichtbij. Een cornerbal komt voor de voeten van Robert Roossink, maar hij krijgt zijn voet niet op de juiste manier tegen de bal. Na 98 minuten fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is het avontuur van BSC Unisson in de nacompetitie eerder dan gehoopt afgelopen.

Gezien de wedstrijd had er meer ingezeten voor BSC Unisson. Het was de ploeg van Michel Weiss die meer mogelijkheden/kansen had, maar om een resultaat te boeken moet daar meer mee worden gedaan. Door deze nederlaag heeft het eerste elftal van BSC Unisson nu zomerstop, waar het graag nog twee wedstrijden gespeeld had. Aankomend seizoen komt BSC Unisson weer uit in de 4e klasse en is de kans groot dat de derby tegen TVO weer op het programma staat, want zij degradeerden uit de 3e klasse. Bentelo wist kampioen te worden in de 5e klasse, dus een weerzien met die oude bekende is ook groot.

Het eerste elftal sluit het seizoen nog af met een bbq en het welbekende selectieweekend voor spelers en begeleiding van het eerste en tweede elftal zal in de maand juli nog plaatsvinden.

Namens het eerste elftal van BSC Unisson wens ik éénieder alvast een fijne zomervakantie.

Arjan Wissink