Hoe doen onze voetbalteams het op de velden, een tussenbalans

In 2024 komen we met bijna 40 teams in diverse competities uit, een record. Bij de jeugd is de 3e fase bijna afgelopen of staat de 4e fase op het punt van beginnen. Bij de senioren is de competitie in het laatste kwart aanbeland.

Naast het feit dat we met een record aantal teams uitkomen, spelen steeds meer teams hoger dan ooit.

De standen waar we vanuit zijn gegaan zijn van 23 maart 2024.

Senioren

Het eerste team is in een hevige strijd met Vogido en Eibergen verwikkeld om de titel en promotie. Na een ongelukkige nederlaag afgelopen zondag tegen Vogido in de slotseconden moet BSC Unisson even een pas op de plaats maken, maar staat het met nog 7 wedstrijden te gaan nog steeds op een prachtige 2e plaats met 4 punten achterstand op koploper Vogido.

Het 2e team heeft het moeilijk in de reserve 4e klasse, sluit de ranglijst, maar heeft onlangs wel de eerste punten gescoord. De teams 3, 4, en 5 komen allen uit in de reserve 6e klasse en presteren wisselend. Het 3e bivakkeert nog onderin, maar heeft inmiddels aansluiting met de onderste middelmoot gevonden. Het 4e en 5e komen in dezelfde poule uit, waarbij BSC Unisson 5 een nette 6e plaats bezet en BSC Unisson 4  en Buurse 2 onderling lijken uit te gaan maken wie er kampioen wordt. Zondag 1 april komen ze tegen elkaar uit op De Zweede.

Een nieuw team is BSC Unisson O23-1, dat na het kampioenschap in de 1e klasse, als eerste BSC Unisson team ooit uitkomt op (4e) divisie niveau. Vooralsnog weren ze zich goed en houdt het Sv Twello netjes onder zich.

Jeugd junioren

Daar waar jarenlang de 2e klasse het niveau was waarop de hoogste jeugdteams acteerden, komen een aantal teams dit seizoen uit in de 1e klasse of zelfs nog hoger.

Zo komen de O19-1, O17-1, O16-1 en O13-1 uit in de 1e klasse. De O16-1 zit in een wel heel zware poule met verre uitwedstrijden naar gerenommeerde clubs als SDC Putten, Urk en WSV. De andere teams draaien bij de beste 5 teams mee en de O13-1 staat zelfs ongeslagen aan kop.

De overige juniorenteams spelen in de 4e of 5e klasse en draaien zonder uitzondering keurig in de middenmoot mee. De O15-2 is zelfs zonder puntenverlies koploper. De O13-2 is knap 2e met zicht op meer.

Jeugd pupillen

Bij de pupillen komen een aantal teams op een hoog niveau uit en draaien dus leuk mee. Zo komt de O8-1 uit in de 1e klasse en de O9-1 en O10-1 zelfs in de Hoofdklasse. De O12-1 is trotse koploper in de 2e klasse. We hebben dit voorjaar geen O12-2 en O12-3 maar daarvoor in de plaats wel een O13-3. Vooralsnog is zo’n groot veld nog een kwestie van wennen.

De overige teams spreken allemaal in hun klasse een woordje mee. Opvallend hierbij is nog dat de O11-2 en de O10-3 ook vrij hoog spelen, 3e klasse, en de O10-2 zelfs uitkomt in de 2e klasse.

Meer info op www.voetbal.nl of elders op deze site op de teampagina’s.

Thuis op De Zweede

Op een hoger niveau spelen betekent automatisch sterkere tegenstanders en nog mooiere wedstrijden tegen tegenstanders van naam. Het loont zich dus meer dan ooit om een kijkje op de zaterdag of zondag op De Zweede te nemen. Het programma is te vinden op de site van de afdeling voetbal. En de koffie staat uiteraard klaar in onze gezellige kantine of bij mooi weer op ons groot terras.

 

Een bijdrage van webmaster voetbal