BSC Unisson wint moeizaam van Victoria’28 (2-1)

Op zondag 7 april stond voor BSC Unisson de uitwedstrijd bij Victoria’28 op het programma. Na de nederlaag twee weken geleden bij Vogido was het verschil met koploper Vogido opgelopen tot vier punten. De opdracht voor de ploeg van Michel Weiss was voor vandaag eenvoudig. Zelf winnen bij hekkensluiter Victoria’28 en hopen dat Vogido niet weet te winnen bij VIOS Beltrum. Bij BSC Unisson ontbrak Huub Hassink, want hij had tegen Vogido zijn vijfde gele kaart van het seizoen gepakt en was zodoende geschorst voor de wedstrijd bij Victoria’28. Om over voldoende manschappen te beschikken was Lars Jonker uit de JO19-1 bij de wedstrijdselectie gehaald. In de staf was er ook één ander gezicht, want André Börgeling kon vanwege familieverplichtingen niet aanwezig zijn. Voor hem was Marco Winters aanwezig en die nam alle leiderstaken op zich.

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink©

Wissels:
3.Robert Roossink, 5.Matthijs Nagel, 14.Lars Jonker, 15.Joost Aalpol en 21.Dave Voogtsgeerd

Op het kunstgrasveld van Victoria’28 speelde BSC Unisson erg ondermaats. Het baltempo lag in de eerste helft veel te laag en er werden verkeerde keuzes gemaakt. Na zeven minuten kwam BSC Unisson ook nog eens op achterstand na een foutieve inspeelpasses in de achterhoede. De linkerspits van Victoria’28 had gezien dat Luuk van Ham voor zijn doel stond en schoot de bal over hem heen (1-0). De Boekelose formatie wist echter al vrij snel de gelijkmaker te maken. Vanaf de linkerflank draait Mick Koenderink een vrije bal met zijn rechter voor het doel. Deze bal wordt door eenieder voor het doel gemist en eindigt bij de tweede paal in het doel (1-1). Ondanks het ondermaatse spel krijgt BSC Unisson wel kansen om op voorsprong te komen. Een schot van Arjan Wissink wordt door de doelman van Victoria’28 verwerkt tot cornerbal en een kopbal van Pim Ratering gaat naast het vijandelijk doel. Na een half uur lijkt de ploeg van Michel Weiss op voorsprong te komen als Pim Ratering een steekpasses van Joep Timmers bekwaam afrondt. De grensrechter weet de scheidrechters echter (ten onrechte) te overtuigen dat het buitenspel was en zodoende blijft het gelijk. Tocht weet BSC Unisson voor de rust nog op voorsprong te komen als de bal vanaf de rechterkant wordt voorgezet. Deze belandt helemaal achterin bij Mick Koenderink en die schiet de bal in de lange hoek (1-2).
Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen, gras en tekst   Kan een afbeelding zijn van 8 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en gras
In de rust is iedereen er van bewust dat het spel niet best is en het in de tweede helft beter moet. Na de thee is het veldspel een tikkeltje beter, maar nog steeds niet om over naar huis te schrijven. BSC Unisson heeft meer balbezit en krijgt enkele mogelijkheden, maar de grootste kansen in het eerste deel zijn toch voor Victoria’28 op de counter. Eerst weten zij de buitenkant van de paal te raken en vervolgens schiet de rechtsbuiten vanuit een goede scoringspositie in het zijnet. Vervolgens is het toch weer BSC Unisson dat de lakens uitdeelt en de wedstrijd graag wil beslissen. Trainer Michel Weiss brengt met Robert Roossink en Matthijs Nagel twee frisse krachten voor Lennart Weber en Tom Tankink. Twintig minuten voor tijd lijkt BSC Unisson de wedstrijd te beslissen als Pim Ratering in het strafschopgebied twee tegenstanders te slim af is en de bal klaar legt voor de inlopende Martijn Brinkman. Hij ziet zijn inzet door een verdediger van de lijn gehaald worden en hierdoor houdt Victoria’28 zicht op een resultaat. In het laatste kwartier komt Lars Jonker uit de JO19-1 nog binnen de lijnen voor Martijn Brinkman. Voor Lars is het spelen op de flank heel onwennig, maar hij vulde deze positie prima in. Victoria’28 probeerde er nog een slotoffensief uit te gooien, maar wist geen kansen meer te creëren. Na ruim 90 minuten voetballen floot de scheidsrechter voor de laatste keer deze middag en kon BSC Unisson weer drie punten bijschrijven.
Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, mensen die voetbal spelen en tekst Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en tekst
Op de andere velden waren de uitslagen gunstig voor BSC Unisson, want koploper Vogido speelde gelijk bij VIOS Beltrum en hierdoor heeft BSC Unisson nog een achterstand van twee punten. De nummer 3 (FC Eibergen) en nummer 4 (De Lutte) speelden tegen elkander en eindigden ook met een gelijkspel. Hierdoor heeft BSC Unisson nu vier punten voorsprong op nummer 3 FC Eibergen.
Aankomende zondag staat voor BSC Unisson de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum op het programma. De uitwedstrijd werd in het najaar zeer moeizaam in de slotfase met 1-0 gewonnen. Op Sportpark De Zweede wordt zondag 14 april om 14:00 uur afgetrapt.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink