Gehavend BSC Unisson JO19-1 komt te kort tegen Zenderen Vooruit (5-2)

Op zaterdag 10 december moest BSC Unisson JO19-1 voor de laatste keer dit kalenderjaar aantreden. De formatie van Arjan Wissink en Joep Timmers moest om 15:00 uur voetballen bij Zenderen Vooruit. Rens Boerkamp kon niet meespelen vanwege een enkelblessure, Dion Morsink zit voor stage in Oostenrijk en Niels van de Steeg en Niels Barels zaten beide met griep thuis. Zonder keeper moest er dus afgereisd worden op deze koude zaterdagmiddag. Gelukkig was Alexander Zivak bereid om de keepershandschoenen aan te trekken. Verder was Sven Oude Groen bij de wedstrijdselectie gehaald om voldoende manschappen te hebben.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Alexander Zivak, 2.Alessandro Aksu, 3.Ilya Stemerdink, 4.Guus van Aalst (c), 5.Sem Weterholt, 6.Tjeerd Overbeek, 8.Stan Weterholt, 11. Bart Scholten, 10. Mees Oude Egberink, 7.Siep Roessink en 9.Sven Oude Groen

Wissels:

12.Dirk Wolff en 17.Leonardo Aksu

Het begin van de wedstrijd was gelijk opgaand. BSC Unisson was de ploeg die van achteruit wilde opbouwen en de thuisploeg hanteerde veelvuldig de lange bal richting de fysiek sterke spits. Na een kwartier voetballen komt Zenderen Vooruit op voorsprong na een aanval over de linkerflank. De bal wordt laag voorgezet en bij de tweede paal binnengelopen. Na een half uur komt BSC Unisson op gelijke hoogte als Mees Oude Egberink de bal in de hoek schuift op aangeven van Sven Oude Groen. Deze stand weet BSC Unisson echter niet lang vol te houden, want al snel weet Zenderen een tweede en derde treffer te maken en zo wordt er met een 3-1 achterstand gerust.

In de rust komen Dirk Wolff en Leonardo Aksu in de ploeg voor Bart Scholten en Alessandro Aksu. In de tweede helft weet BSC Unisson nog terug te komen tot 3-2 door een fraaie treffer van Sven Oude Groen. Het is Mees Oude Egberink die zich op het middenveld knap vrij speelt en vervolgens Sven de bal in de loop meegeeft. Oog in oog met de doelamn rond Sven koelbloedig af (3-2). Na een uur spelen weet Zenderen de marge weer te vergroten naar twee doelpunten en dat het in de slotfase nog 5-2 werd was alleen voor de statistieken van belang.

Ne de winterstop weer een nieuwe ronde en dan weer nieuwe kansen. Rest mij eenieder namens de JO19-1 fijne feestdagen te wensen en een goede jaarwisseling.

Arjan Wissink