Fanatiek BSC Unisson verslaat strijdlustig Neede

Om het jaar extra speciaal af te sluiten, is dit verslag niet geschreven vanuit aanvoerdersperspectief door Arjan Wissink maar heeft hij deze taak toevertrouwd aan twee fanatieke supporters.

Afgelopen zondag 11 december heeft BSC Unisson 2022 afgesloten met een spannende wedstrijd tegen sc Neede op de vertrouwde velden in Boekelo. BSC Unisson hunken Willem Hoitzing, Hendrik Nijenhuis en Luuk van Ham stonden helaas niet in het veld vanwege blessures. Gelukkig was niemand minder dan Huub Hassink weer terug van zijn polsblessure waardoor zijn kwaliteiten weer deels inzetbaar waren.

Opstelling BSC Unisson:
21.Dave Voogtsgeerd, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 4.Jeroen Assink, 5.Matthijs Nagel, 19.Dennis van Ommen, 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink, 10.Arjan Wissink © en 17.Pim Ratering

Wissels:
7.Julian Weber, 11.Pascal ter Meer, 14.Bram Klein Poelhuis, 12.Huub Hassink

Als trouwe supporters hadden we er voorafgaand aan de wedstrijd alle vertrouwen in dat de mannen van BSC Unisson de winst zouden pakken tegen sc Neede, welk team onderaan in de competitie stond. Tegelijkertijd hadden we een taaie strijd verwacht, gezien het aantal blessures in het team. Deze verwachte taaiheid in de strijd werd waargemaakt in de eerste helft van de wedstrijd. Desondanks werden er wel een aantal kansen gecreëerd en wist Pim Ratering bijna in het doel te schieten, maar helaas zat hier een paal voor. Verder leek het vanaf de zijlijn dat BSC Unisson maar weinig controle over de bal had. De verdedigingsacties vanuit de tegenpartij waren dusdanig aanwezig, dat we niet zo goed wisten wat dit betekende. De keeper van Neede had een stembereik van 50+ meter, dus wist de bal telkens goed te controleren. Ook al begon de verdediging van Neede erg sterk, het gigantisch goede team van Boekelo wist hier steeds beter op in te spelen. De strijd was goed terug te zien in een 1-op-1 strijd tussen een aanvallende sc Neede speler en onze keeper Dave Voogtsgeerd. Wat er precies gebeurde blijft een mysterie vanuit ons perspectief, maar het was volgens de scheidsrechter genoeg voor een penalty voor de tegenpartij. Die zat erin, helaas. Drie minuten later werd er nogmaals gescoord door de tegenpartij en met deze 0-2 achterstand gingen we de rust in. Enige lichtpuntje: wij, nog altijd enthousiaste supporters, konden even lekker binnen opwarmen met een warme chocomel.

We gingen de tweede helft hoopvol in, want we wisten dat er zeker nog wel een doelpunt in zat voor de Boekelose boys. Deze gedachten bleken terecht. Met een assist van Mick Koenderink, die trouwens veel noemenswaardig goede (en snelle) acties had, scoorde onze toekomstig miljonair Bram Klein Poelhuis het eerste doelpunt in de 54e minuut. Een kwartiertje later maakte aanvoerder Arjan Wissink gelijkspel, met assist van Martijn Brinkman wie we graag ook even willen complimenteren over zijn talentvolle (en snelle) acties tijdens de wedstrijd. Sc Neede werd steeds vasthoudender en strijdlustiger in hun fysieke gebaren, maar minder in hun spel. Een vergelijking met Nederland-Argentinië is hier op zijn plaats. In de 75e minuut wisselde trainer Michel speler Huub Hassink met Matthijs Nagel. Huub rende het veld op met zijn lange benen, wist de bal binnen een minuut te veroveren, rende op het doel af en schoot de bal erin. Hup! 3-2 en een hoop gejuich. Huub, wat een geweldig begin na 5 weken! Vervolgens werd de tegenpartij alsmaar meer gefrustreerd en werden er een hoop gele kaarten aan sc Neede uitgedeeld vanwege nare hakjes en duwtjes. Weer willen wij hier Nederland-Argentinië als vergelijking stellen, gezien het gele kaarten leek te regenen. Huub ervaarde nog een kleine tegenslag door een bal die precies in zijn … werd geschoten. Vervelend! Supporters van de tegenpartij naast ons aan de zijlijn waren het alsnog erg oneens met de gele kaarten, wat luidkeels geuit werd: ‘joh, op deze manier wil je toch niet winnen!’. Nou, dit wilden wij wel! Want we gingen super lekker. Dit was ook extra entertaining en motivatie voor ons. Joep Timmers, ook wel bekend als Fre’y Murcr’y, zag een kans om zijn Judovaardigheden te gebruiken en dook op een tegenstander. Wederom leuke entertaining voor ons toeschouwers, maar helaas zag de scheidsrechter dit wel als een gele kaart. Het werd vervolgens nog even spannend, omdat de tegenpartij nog eens wist te scoren in de 83e minuut. Wat een zenuwen! We kregen het er bijna warm van. Vervolgens ging het er dik op, sc Neede voelde druk om van hun laatste plek in de competitie af te komen, maar hier staken de Boekelose Boys toch echt even een stokje voor. In de bloedstollende laatste twee minuten gingen Arjan Wissink en Pim Ratering ervoor. Arjan zette een geweldige assist neer waardoor Pim z’n titel als topscoorder wist te behouden en een geweldige 4-3 scoorde. Wat een juichen! Na dit doel werd het einde van de wedstrijd snel afgefloten en is de winst met een uitstekende derde helft gevierd in de kantine van BSC Unisson.

Hoewel de temperaturen langs de zijlijn niet ideaal waren, woog dit zeker af tegen de hoeveelheid spanning en sensatie die wij als toeschouwers ervaren hebben tijdens deze laatste overwinning van de Boekelose Boys in 2022.

Wij willen in het bijzonder Arjan Wissink bedanken voor deze kans om ons perspectief van deze geweldige wedstrijd te kunnen verwoorden.