BSC Unisson verliest van Hoeve Vooruit (4-2)

Na een mooie overwinning vorige week op Twenthe Goor moest BSC Unisson op zondag 4 december aantreden tegen Hoeve Vooruit. Bij BSC Unisson konden Hendrik Nijenhuis, Luuk van Ham en Huub Hassink niet meespelen vanwege blessures. Verder was Joep Timmers een weekend weg. Daarentegen stond wel de terugkeer van Lennart en Julian Weber (beide op vakantie geweest) en Matthijs Nagel, die vorige week bij een festival was. Vanuit de JO19-1 was Bart Scholten bereid om mee te gaan naar De Hoeve.

21.Dave Voogtsgeerd, 14.Bram Klein Poelhuis, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 5.Matthijs Nagel, 20.Willem Hoitzing, 7.Pascal ter Meer, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink, 10.Arjan Wissink © en 17.Pim Ratering

15.Bart Scholten, 16.Lennart Weber, 18.Julian Weber en 19.Dennis van Ommen

BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en wist al snel op voorsprong te komen. Een hoge bal van Matthijs Nagel werd met het hoofd door Arjan Wissink verlengd richting Pim Ratering en die rondde op zijn beurt weer rustig af (0-1). Lang kon BSC Unisson echter niet van deze voorsprong genieten, want bij een vrije bal van De Hoeve stond de defensie van BSC Unisson te slapen en zodoende kon de bal bij de tweede paal binnen worden getikt (1-1). Binnen het kwartier komt De Hoeve op voorsprong als een lange bal een eenvoudige prooi lijkt voor Dave Voogtsgeerd, maar Dave twijfelt te lang om wel of niet uit te komen. Hierdoor is de aanvaller van de Hoeve eerder bij de bal en die tikt de bal in het doel (2-1). BSC Unisson is dichtbij de gelijkmaker na een half uur spelen als Arjan Wissink van een meter of 25 besluit te schieten, maar de keeper van De Hoeve weet de bal nog met de vingertoppen te toucheren en zodoende spat zijn schot uiteen op de lat. Vlak voor rust weet De Hoeve de marge te verhogen naar twee vanuit een counter. De linksbuiten kapt in het strafschopgebied naar binnen en schiet de bal in de verre hoek (3-1).

In de rust komt Dennis van Ommen binnen de lijnen voor Bram Klein Poelhuis. In de tweede helft gaat BSC Unisson op jacht naar de aansluitingstreffer en deze wordt al vrij snel gemaakt. Na een goede combinatie kan Pascal ter Meer aan de linkerkant vrij voorzetten en zijn voorzet wordt in de 51e minuut door Pim Ratering met zijn buik in het doel gewerkt (3-2). De ploeg van Michel Weiss toonde veel werklust om de gelijkmaker te forceren, maar deze viel niet. Het was twintig minuten voor tijd de thuisploeg die voor de vierde keer deze middag tot scoren kwam. De linkerspits mocht aan de zijkant veel te gemakkelijk drie man passeren en vervolgens voorzetten. Zijn voorzet werd bij de tweede paal binnen geknikt (4-2). In de laatste fase werd De Hoeve helemaal teruggedrongen, maar zij hadden natuurlijk wel een voorsprong van twee doelpunten. Martijn Brinkman was met een vrije bal nog dichtbij een doelpunt, maar de doelman tikte zijn inzet net onder de lat weg.  BSC Unisson was eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar de eindpasses was vaak te onnauwkeurig of een verdediger van de Hoeve kon er op het laatste moment nog tussenkomen. Als je dan ook nog kijkt naar de makkelijk weggegeven tegendoelpunten dan is het lastig om met drie punten huiswaarts te gaan.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson de laatste wedstrijd van 2022. Op Sportpark De Zweede komt dan Sportclub Neede op bezoek.