Debuut JO7-2 succesvol

Zaterdag 3 september speelde onze JO7-2 zijn allereerste wedstrijd thuis tegen Zenderen Vooruit JO7-1. Voor Hidde, Rens, James en Liam was dit de eerste wedstrijd ooit. Willem is de enige met een aantal wedstrijden ervaring van afgelopen seizoen. Ondergetekende was dan ook erg benieuwd hoe ze het gingen doen. Onze tegenstander kwam in elk geval op volle sterkte naar Boekelo. Met maar liefst 8 spelers en dus 4 wissels waren ze conditioneel in elk geval in het voordeel. Ook qua lengte hadden ze duidelijk iets meer in te brengen maar dat, zo is al vaak gebleken, zegt niet alles over de voetbalkwaliteiten. Jax kon helaas niet meedoen maar kwam gelukkig nog wel even voor de teamfoto naar de Zweede.

In de 1e helft was het Zenderen Vooruit die als snel op voorsprong kwam, 0-1 en 0-2. Onze spelers moesten duidelijk even wennen. Ook welk doel je moet verdedigen en in welk doel je moet scoren blijkt nog niet zo eenvoudig. Rens wist het even niet meer en schiet de bal heel sportief in eigen goal, 0-3. Maar gelukkig hebben zijn teamgenoten, en ook het publiek, begrip en vol goede moed gaan ze verder. En na ongeveer 10 minuten hard werken komt de verlossende 1e goal. Het is Hidde die de goal maakt en verwonderd kijkend terug loopt naar eigen helft. Zenderen doet vervolgens nog een stapje extra en maakt voor rust nog de 1-4 en 1-5.

In de rust wordt het team duidelijk gemaakt dat ze het erg goed doen en Willem heeft de opdracht om als ervaren speler de rest op sleeptouw te nemen. En het lijkt of er bij hem een knopje omgaat. Willem is ineens overal op het veld te zien en helpt zijn teamgenoten richting het doel van Zenderen. Dat resulteert in een mooi doelpunt van Liam. 2-5. Nou het kan nog denk je dan. Maar het veelvuldig aanvallen van onze kant schept mogelijkheden voor Zenderen. Door de vele wissels hebben ze genoeg lucht om een aantal keren te counteren en ze maken er snel 2-6 en 2-7 van. En toch laten onze toppers hun koppies niet hangen en blijven vechten voor elke bal. Wanneer Zenderen denkt de 2-8 te gaan maken, vanaf de kant wordt er al half gejuicht, heeft onze James een wereldredding op de doellijn. En uit de aanval die volgt maakt Rens zelfs de 3-7. Na weer een mooie aanval met mooi samenspel van Liam en Hidde, probeert Zenderen de bal weg te schieten maar de bal verdwijnt in eigen goal. 4-7. En daar komt Willem weer, met steeds meer zelfvertrouwen pingelt hij naar voren en schiet de 5-7 hard het doel in. Het juichen gaat ze steeds beter af. Zenderen probeert het nog wel maar lijkt wat aangeslagen. Na een mooie verre uittrap van James kan Willem zelfs de aansluitingstreffer maken, 6-7. Met nog een 10 minuten te gaan is BSC Unisson ineens helemaal los en Zenderen weet het even niet meer. Rens maakt de gelijkmaker na een mooie solo, 7-7 en Willem maakt zelfs de 8-7 waardoor we voor het eerst op voorsprong komen.

Het blijft een hele sportieve wedstrijd. Wanneer Liam van achter het doel van Zenderen het veld in komt tijdens een wissel, stopt hij netjes de door Willem op een leeg doel geschoten bal voordat deze over de doellijn rolt en de 9-7 zou zijn geweest. Hij schiet de bal terug naar eigen helft en onaangedaan beginnen ze aan een nieuwe aanval waarbij Zenderen zich weer voor het doel heeft opgesteld. Maar dat helpt niet veel want Rens schiet de 9-7 alsnog binnen. In de allerlaatste seconde maakt Zenderen er nog 9-8 van maar dat mag de pret niet drukken. Ze hebben hun allereerste wedstrijd gewonnen! En ondergetekende is maar wat trots. Volgende week volgt de uitwedstrijd naar Borne. We spelen om 9 uur dus wie dit superteam wil zien spelen is welkom.