BSC Unisson veel te sterk voor vv Lochuizen (0-9)

Op vrijdagavond 2 september waren De Rebellen op bezoek bij BSC Unisson. Bij FC De Rebellen speelden oud-profs als Patrick Pothuizen, Ruben Schaken, Jeroen Heubach, Romano Denneboom en Nick Hengelman mee. Onder toeziend oog van ruim 500 toeschouwers werd er een wedstrijd gespeeld die in een 4-4 gelijkspel eindigde. De Boekelose doelpunten kwamen van Pelle Wermer, Willem Hoitzing, Martijn Brinkman en Huub Hassink. Bij BSC Unisson speelden Frank Mosman en Daan Wiggers voor de laatste keer mee. Beide spelers hadden in het voorjaar aangegeven dit seizoen naar een lager elftal te gaan. Van het voetbalbestuur kregen zij aan het eind van de wedstrijd een presentje om hen te bedanken voor hun inzet. Na de wedstrijd was Raymon Hermans aanwezig om bekende nummers ter gehore te brengen. Er was een gemoedelijke sfeer en er gingen vele consumpties over de toonbank. Er waren er maar weinig die op vrijdag aanwezig waren op De Zweede die zich daarna op zaterdag topfit voelden.

Het eerste elftal moest op zondag 4 september echter wel weer aantreden. Voor de ploeg van Michel Weiss stond de eerste bekerwedstrijd, in Lochuizen tegen de plaatselijke vv, van het seizoen 2022-2023 op het programma. Bij BSC Unisson ontbraken Dennis van Ommen, Jeroen Assink en Pelle Wermer vanwege een blessure. Daarnaast was Martijn Brinkman op vakantie en was Hendrik Nijenhuis ziek. Om met voldoende spelers naar Lochuizen af te reizen, werd Rens Boerkamp van de JO19-1 bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham (46′ 21.Dave Voogtsgeerd), 2.Michel Tieberink, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 20.Willem Hoitzing, 5.Matthijs Nagel (75′ 4.Rens Boerkamp), 12.Huub Hassink (60′ 14.Bram Klein Poelhuis), 7.Pascal ter Meer (37′ 16.Lennart Weber),  11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering (46′ 18.Julian Weber) en 10.Arjan Wissink ©

BSC Unisson begon niet denderend aan de wedstrijd, maar had wel meer balbezit. Op de momenten dat de thuisploeg de bal had dan wist het dit niet lang te behouden en was het deze al snel weer kwijt. Na twintig minuten voetballen kreeg BSC Unisson een vrije bal als Arjan Wissink op ruim twintig meter, recht voor het doel, wordt aangetikt. Huub Hassink neemt plaats achter de bal en schiet de bal buiten bereik van de doelman in de bovenhoek (0-1). Hierna gaat het gas erop bij BSC Unisson en is het Arjan Wissink die de 0-2 op het scorebord zet na voorbereidend werk van Mick Koenderink. De 0-3 komt ook van de voet van Arjan Wissink als hij de doelman van vv Lochuizen verrast in de korte hoek. In de 34e minuut weet Pascal ter Meer er 0-4 van te maken op aangeven van Arjan Wissink. De Boekelose formatie blijft druk uitoefenen op de defensie van vv Lochuizen en geeft ondertussen achterin niets weg. Het is Pim Ratering die de vijfde Boekelose treffer voor zijn rekening neemt. Hij schermt de bal in het strafschopgebied van de tegenstander goed af en schuift hem vervolgens eenvoudig tegen de touwen (0-5). Enkele minuten later ligt de 0-6 ook al in het doel. Met een van richting veranderd schot maakt Arjan Wissink zijn derde van de middag. In de laatste minuut van de eerste helft weet BSC Unisson nogmaals te scoren. Mick Koenderink zet Arjan Wissink alleen voor de doelman van vv Lochuizen. Op het moment dat Arjan wil schieten, wordt hij aangetikt en de scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip leggen. Robert Roossink neemt plaats achter de bal en schiet de 0-7 feilloos tegen de touwen.

In de rust wordt benadrukt dat het houden van de nul in zo’n wedstrijd ook erg belangrijk is, maar dat we daarnaast de dubbele cijfers ook wel zouden mogen halen. Na 8 minuten in de tweede helft is het de ingevallen Julian Weber die de keeper verrast. Eenieder verwachtte een voorzet, maar Julian schoot de bal in de korte hoek (0-8). Na ruim een uur is het Lennart Weber die de negende Boekelose treffer voor zijn rekening neemt. Hij kopt een afgemeten voorzet van z’n broer (Julian) binnen. Hierna krijgt BSC Unisson nog meerdere kansen om een tiende treffer te maken, maar kopkansen voor Lennart Weber en Arjan Wissink leverden niet het gewenste resultaat op en de ingevallen Bram Klein Poelhuis kreeg wellicht nog de grootste kansen. Bram had vandaag zijn vizier niet op scherp staan en zag zijn inzetten niet in het vijandelijk doel belanden. De vermoeidheid begon ook wel mee te spelen bij BSC Unisson. Spelers gingen meer balcontacten gebruiken en de omschakeling aanvallend en verdedigend gingen beiden in een tempootje lager. Gezien de ruime voorsprong werd er enkele minuten eerder gestopt en eindigde deze wedstrijd in een 0-9 overwinning.

Na een week met een hoge intensiviteit door meerdere wedstrijden en trainingen is er aankomende week een “standaard” week. De ploeg van Michel Weiss traint op dinsdag en donderdag en vervolgens is aankomende zondag ’t Centrum te gast in Boekelo. ’t Centrum speelde gisteren haar eerste bekerwedstrijd met 1-1 gelijk tegen LSV. In Boekelo wordt er aankomende zondag om 14:00 uur afgetrapt.