De Lutte stuk effectiever dan BSC Unisson (3-5)

Op zondag 1 mei stond voor BSC Unisson de belangrijke wedstrijd tegen sv De Lutte op het programma op Sportpark De Zweede. De Lutte bezette voorafgaand aan de wedstrijd de vijfde plek en had evenveel punten als BSC Unisson, maar alleen een minder doelsaldo. Bij BSC Unisson konden Daan Wiggers (blessure) en Jeroen Assink (vakantie) niet meespelen. Verder kon Coen Swidde de laatste weken niet trainen vanwege studie en zodoende was hij buiten de wedstrijdselectie gelaten. BSC Unisson had een overwinning nodig om zich zelf een goede uitgangspositie te creëren voor de vierde plek.

1.Luuk van Ham, 6.Hendrik , 3.Robert Roossink, 20.Willem Hoitzing, 2.Frank Mosman, 9.Martijn Brinkman, 12.Huub Hassink, 8.Joep Timmers, 16.Lennart Weber, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(C)

Wissels: 14.Dennis van Ommen, 7.Pascal ter Meer, 11.Pelle Wermer, 15.Michel ter Meer  en 18.Julian Weber

Vanaf de eerste minuut was het tempo in de wedstrijd hoog en golfde het spel op en neer. Het was BSC Unisson dat in de beginfase de betere kansen kreeg. Arjan Wissink zag een inzet via de hak van de keeper naast gaan, Pim Ratering schoot net over en Lennart Weber raakte de bal verkeerd. Na een kwartier spelen ligt het spel even stil als de spits van De Lutte met een zware blessure van het veld moet. Aan de zijlijn wil hij de bal aannemen, zonder een tegenstander in de buurt, en hierbij schiet het hem in de kuit. Als de wedstrijd weer wordt hervat is de thuisploeg even niet bij de les. Er wordt bij de cornervlag een onnodige overtreding gemaakt en uit de daaropvolgende vrije bal wordt er gescoord. In eerste instantie wordt de bal nog weggekopt, maar vanaf de 16-meterlijn schiet een middenvelder de bal tussen een ieder door in het doel (0-1). Tien minuten later weet De Lutte de marge te verdubbelen en wederom uit een vrije trap. Een bal vanaf de punt 16 wordt door niemand aangeraakt en stuitert bij de tweede paal in het doel (0-2). De formatie van Michel Weiss wil voor de rust nog terugkomen in de wedstrijd en gaat nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. In de veertigste minuut krijgt BSC Unisson hier de uitgelezen kans voor als Arjan Wissink in het strafschopgebied de laatste man de bal weet te ontnemen. Bij dit duel valt de verdediger valt en slaat de bal de andere kant op. De scheidsrechter wijst resoluut naar de stip, maar Arjan Wissink schiet de strafschop langs de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later is het wel raak als Martijn Brinkman wegdraait in het strafschopgebied en met buitenkant links de bal in de lange hoek schiet (1-2).

In de rust wordt Michel ter Meer binnen de lijnen gebracht voor Frank Mosman, die in de eerste helft al een gele kaart had gekregen. Vol goede moed gaat BSC Unisson op jacht naar de gelijkmaker, maar het loopt binnen twee minuten al tegen een enorme domper aan. Aan linkerkant op het middenveld wordt onnodig balverlies geleden en de daarop volgende tegenaanval leverde de 1-3 voor De Lutte op. In de vijftigste minuut brengt BSC Unisson het verschil alweer terug tot één doelpunt. Michel ter Meer zet de bal voor op Arjan Wissink die de bal met het hoofd klaarlegt voor de inlopende Lennart Weber (2-3). Even lijkt het erop dat De Lutte met tien man verder moet als de rechtsback aan de zijkant Arjan Wissink onderuithaalt. In de eerste helft had hij al geel gekregen, maar dit keer besloot de scheidsrechter na even denken hem te sparen. De thuisploeg is in de tweede helft veelvuldig in de aanval en krijgt meerdere kansen om te scoren. De Lutte loert vooral op de counter en uit één van deze counters weten zij de 2-4 te maken en wordt de klus weer een stuk lastiger voor BSC Unisson. Doch weet BSC Unisson tien minuten voor tijd weer terug te komen in de wedstrijd als Huub Hassink een goede actie heeft aan de rechterkant van het veld. Zijn voorzet wordt binnengekopt door Arjan Wissink (3-4). Vijf minuten voor tijd weet De Lutte uit een counter een vijfde treffer te maken en is de wedstrijd beslist. Na 94 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is de nederlaag een feit voor BSC Unisson. De ploeg van Michel Weiss heeft vandaag een lesje effectiviteit gehad, want waar BSC Unisson maar 3 van de 12 (grote) kansen afmaakte, rondde De Lutte er 5 van de 7 af.

Door de nederlaag is BSC Unisson twee plekken gezakt op de ranglijst, maar heeft het nog altijd zicht op de vierde plek. De komende weken zullen er dan wel punten gepakt moeten worden.  De eerste volgende kans is daarvoor aankomende zondag als koploper Vasse op bezoek komt in Boekelo. Op Sportpark De Zweede wordt er dan om 14:00 uur afgetrapt.