BSC Unisson JO19-1 wint ook bij Avanti Wilskracht JO19-2 (3-6)

Op zaterdag 23 april stond voor BSC Unisson JO19-1 de uitwedstrijd tegen Avanti Wilskracht JO19-2 op het programma. De jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers mochten in Glanerbrug op het fantastische tijdstip van 16:30 uur aantreden. Bij BSC Unisson JO19-1 had Alexander Zivak griep en kon niet aanwezig zijn. Daarnaast viel Dirk Wolff in de warming-up uit met rugklachten.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Nino Peterinck, 2.Max Bayer, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst(C), 5.Sem Weterholt, 12.Ilya Stemerdink, 6.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 7.Bart Scholten

Wissels: 11.Dirk Wolff, 14.Steven Luttikhedde en 16.Niels van der Steeg

BSC Unisson JO19-1 begon goed aan de wedstrijd en was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. De thuisploeg werd teruggedrongen op eigen helft en moest veelvuldig achter de bal aanlopen. BSC Unisson JO19-1 speelde goed positiespel en zorgde ervoor dat de juiste mensen in balbezit kwamen. Na 4 minuten was het al raak als een voorzet van Bart Scholten door Stan Weterholt met zijn chocoladebeen wordt binnengeschoten. BSC Unisson houdt het tempo in de wedstrijd en krijgt al snel meerdere kansen. Zowel Bart Scholten als Dion Morsink weten in een één-op-één situatie niet te scoren en afstandsschoten van Mees Ouder Egberink, Niels Barels en Ilya Stemerdink leveren ook niet het gewenste resultaat op. Na een kwart wedstrijd wordt de marge toch verdubbeld als Mees Oude Egberink van 25 meter besluit te gaan schieten. Een mooi schot wat in de kruising buiten bereik van de doelman van Avanti belandt (0-2). Avanti wordt in de eerste helft slechts eenmaal gevaarlijk, maar deze inzet wordt op katachtige wijze gekeerd door Nino Peterinck. Nino keepte vandaag de eerste helft omdat eerste doelman Niels van der Steeg door verschillende omstandigheden minder heeft getraind de laatste weken. Vlak voor rust een tegenvaller voor BSC Unisson als Sem Weterholt een knietje op zijn bovenbeen krijgt en zich noodgedwongen moet laten vervangen door Steven Luttikhedde.

In de rust heeft Niels van der Steeg het keeperstenue aangedaan en heeft Nino Peterinck zich klaargemaakt als veldspeler. Bart Scholten die uitstekend aan de wedstrijd begon en veel afstanden overbrugde mocht langs de kant even bijkomen om later in de wedstrijd nog weer van waarde te kunnen zijn. De tweede helft was nog geen twee minuten oud of BSC Unisson JO19-1 had de wedstrijd al beslist. Na een overtreding kreeg de Boekelose formatie een vrije bal op 20 meter afstand van het vijandelijk doel. Dit buitenkansje was een prooi voor Mees Oude Egberink. Met een bekeken schot in de lange hoek zetten hij de 0-3 op het scorebord en maakte hij zijn tweede van de middag. Na een uur spelen doet Avanti wat terug als de linkerspits alleen op het doel af mag. De aanvaller blijft rustig en laat Niels van der Steeg kansloos bij zijn inzet (1-3). Hierna is het echter weer de beurt aan BSC Unisson. Dion Morsink troeft zijn tegenstander in het strafschopgebied af en legt de bal af op Steven Luttikhedde die de bal in een leeg doel schuift (1-4). Een minuut later is Dion Morsink alweer in het strafschopgebied te vinden, maar deze keer wordt hij gevloerd en wijst de scheidsrechter resoluut naar de stip. Mees Oude Egberink, die lekker in de wedstrijd zit, wil graag een hattrick maken en eist de bal op. Mees schiet de bal overtuigend in en heeft zijn hattrick te pakken en zet BSC Unisson op 1-5. Na deze treffer is er een korte fase van onoplettendheid en hierin ziet BSC Unisson de tegenstander twee keer scoren (2-5 en 3-5). De overwinning komt echter niet in gevaar en drie minuten voor tijd is het Bart Scholten die zijn naam ook op het scoreformulier zet met een schot van buiten het strafschopgebied (3-6). Vooraf waren er twijfels over de scheidsrechter, aangezien het de trainer van Avanti JO19-2 is, maar deze man floot een keurige wedstrijd.

Aankomende zaterdag komt BSC Unisson JO19-1 niet in actie. De eerst volgende wedstrijd is op zaterdag 7 mei. Dan wordt er in Denekamp om 14:30 uur tegen SDC JO19-2 gespeeld.