BSC Unisson JO19-1 te sterk voor SDC’12 JO19-2 (0-2)

Op zaterdag 7 mei stond voor BSC Unisson JO19-1 de uitwedstrijd tegen SDC’12 JO19-2 in Denekamp op het programma. De jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers mochten in Denekamp in eerste instantie pas om 16:30 uur aantreden, maar na overleg kon deze vervroegd worden naar 14:30 uur, zodat de thuiswedstrijd van FC Twente tegen Fortuna ook nog haalbaar was voor de mensen met kaarten. Bij BSC Unisson JO19-1 waren Dirk Wolff en Lex de Koning geblesseerd en zij konden beiden niet aanwezig zijn.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Nino Peterinck, 2.Steven Luttikhedde, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst(C), 5.Sem Weterholt, 6.Ilya Stemerdink, 7.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Bart Scholten

Wissels: 12. Max Bayer, 14.Alexander Zivak en 15.Nino Peterinck

BSC Unisson JO19-1 begon goed aan de wedstrijd en was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Bart Scholten kreeg al snel een goede mogelijkheid om de score te openen, maar nam de bal verkeerd mee om de keeper te omspelen. De thuisploeg werd grotendeels teruggedrongen op de eigen helft en moest het voornamelijk van sporadische uitvallen hebben. Het is BSC Unisson wat halverwege de eerste helft op voorsprong komt. Op het middenveld wordt er goed gecombineerd en uiteindelijk wordt Niels Barels aan de linkerkant vrijgespeeld. Niels Barels wil Dion Morsink bij de tweede paal bedienen, maar ziet de laatste man bij de eerste paal de bal achter zijn eigen doelman tikken (0-1). BSC Unisson overklast SDC’12 JO19-2 niet, maar blijft na deze openingstreffer wel de bovenliggende partij. Doch weet SDC’12 steeds vaker in en rondom ons strafschopgebied te komen en dit heeft vooral met de zwakke omschakeling van enkele BSC Unisson spelers te maken. De defensie van de formatie van Arjan Wissink en Joep Timmers staat echter als een huis en zodoende hoeft Niels van der Steeg maar één echte redding te verrichten, maar op dat moment was hij wel goed bij de les. Bart Scholten is aan het eind van de eerste helft nog dichtbij een tweede treffer, maar zijn volley wordt door de doelman gekeerd.

In de rust komen Alexander Zivak, Max Bayer en Nino Peterinck binnen de lijnen voor Bart Scholten, Steven Luttikhedde en Ilya Stemerdink.

In de tweede helft combineerde BSC Unisson er aardig op los en wist het al snel meerdere kansen te creëren. Max Bayer kreeg al snel een grote kans, maar wist de bal van dichtbij over te schieten. Alexander Zivak kreeg ook een goede mogelijkheid maar stuitte op de keeper. Na een uur spelen is het wel raak als Guus van Aalst van 35 meter besluit te gaan schieten en de bal buiten bereik van de doelman in de bovenhoek ziet eindigen (0-2). Hierna krijgt linksback Sem Weterholt een drietal mogelijkheden om zijn naam op het scorebord te zetten. Na een goede combinatie met Niels Barels komt Sem alleen voor de doelman, maar wacht te lang met schieten. Bij de tweede mogelijkheid pakt de keeper met een knappe redding zijn inzet uit de hoek en het derde moment was in de drukte en kan niet gelijk een kans genoemd worden. Bij SDC loopt het de tweede helft helemaal niet meer en dat is zeker de verdienste van BSC Unisson wat een prima wedstrijd staat te voetballen. Zelfs grensrechter Marten Schartman is negentig minuten geconcentreerd bezig. De scheidsrechter voelt de wedstrijd goed aan en besluit geen extra tijd bij te trekken en fluit tijdig af.

Aankomende zaterdag komt BSC Unisson JO19-1 weer in actie. Op Sportpark De Zweede is dan RSC JO19-2 uit Rossum de tegenstander en er zal dan om 15:00 uur afgetrapt worden.