BSC Unisson wint van sv Delden (3-2)

Op zondag 16 april stond voor BSC Unisson de thuiswedstrijd tegen sv Delden op het programma. De tegenstander stond bovenaan en had al een riante voorsprong op de nummer 2 opgebouwd. Bij een overwinning in Boekelo was het kampioenschap voor sv Delden een feit. BSC Unisson heeft zelf de punten nog hard nodig om de nacompetitie voor promotie veilig te stellen en wilde Delden dus niets cadeau geven. Trainer Michel Weiss kon niet beschikken over Willem Hoitizing, Dennis van Ommen, Julian Weber en Pim Ratering. Vanwege het viertal blessuregevallen werd Luc Nibbelink van het tweede elftal bij de wedstrijdselectie gehaald. Vanuit Delden waren er veel mensen met de bus of auto afgereisd naar Boekelo, aangezien het voor hun club de kampioenswedstrijd was.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 6.Hendrik Nijenhuis, 11.Mick Koenderink, 12.Huub Hassink, 2.Rens Boerkamp, 9.Martijn Brinkman, 16.Lennart Weber en 10.Arjan Wissink ©

5.Matthijs Nagel, 7.Pascal ter Meer, 14.Bram Klein Poelhuis, 15.Luc Nibbelink en 21.Dave Voogtsgeerd

Onder toeziend oog van honderden supporters was het sv Delden dat de eerste helft meer balbezit had, maar geen doorgang in de Boekelose defensie wist te vinden. Aan beide kanten waren er het eerste half uur enkele cornerballen en daar hield het wel mee op. Gezien de belangen voor beide teams was er genoeg spanning. De eerste grote kans was er voor BSC Unisson na ruim een half uur spelen. Arjan Wissink weet net buiten het strafschopgebied de centrale verdedigers af te houden en geeft de bal mee aan de ingevallen Pascal ter Meer. De aanname van Pascal is uitstekend, maar zijn schot ging net voorlangs. Enkele minuten voor rust weet sv Delden op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt weggekopt, maar valt wel voor de voeten van Sven Wold. Met een volley schiet hij de bal buiten bereik van Luuk van Ham (0-1).

In de tweede helft is het BSC Unisson dat goed uit de startblokken komt. Na een overtreding aan de rechterkant is het Martijn Brinkman die achter de bal plaatsneemt. Zijn voorzet is op maat en kan bij de tweede paal binnen worden gekopt door Arjan Wissink (1-1). Door deze tegentreffer is sv Delden een beetje van slag en al snel komt de ploeg van Michel Weiss op voorsprong. Een cornerbal van Pascal ter Meer wordt bij de eerste paal verlengd door Robert Roossink en vervolgens gaat de bal via een speler van sv Delden tegen de touwen (2-1). Een kwartier voor tijd komt sv Delden weer op gelijke hoogte. Het is Scott Wold die een vrije bal van ruim 20 meter in de bovenhoek schiet (2-2). Hierna heeft BSC Unisson enkele goede kansen om weer op voorsprong te komen, maar inzetten van Arjan Wissink en Martijn Brinkman worden gepareerd door de doelman van sv Delden. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd komt BSC Unisson voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong. Een vrije bal van Joep Timmers wordt door Arjan Wissink met het hoofd klaargelegd voor Mick Koenderink die oog in oog komt met de doelman van sv Delden. Met een bekeken schot zet Mick de 3-2 op het scorebord. Vanaf de kant komen de berichten dat UDI de wedstrijd tegen Sportclub Neede heeft verloren en dat Delden niet meer afhankelijk is van hun eigen resultaat. In de laatste minuut van de extra tijd maakt BSC Unisson nog een vierde treffer, maar deze wordt onterecht afgekeurd. Een schot van Huub Hassink lost de Deldense doelman en Arjan Wissink is er als de kippen bij om de bal in het lege doel te schuiven. De grensrechter van sv Delden zorgt er echter voor dat het verschil één blijft. Na vier minuten fluit de scheidsrechter voor de laatste keer deze middag en is de Boekelose overwinning een feit. Door de nederlaag van UDI is Delden alsnog kampioen geworden op deze zondag.

s.v. Delden, namens het bestuur en alle leden van BSC Unisson van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap.

Aankomend weekend speelt BSC Unisson de uitwedstrijd bij Twenthe Goor. Als BSC Unisson deze wedstrijd winnend weet af te sluiten dan heeft het zich gekwalificeerd voor nacompetitie promotie. In Goor wordt er om 14:00 uur afgetrapt.