BSC Unisson stelt nacompetitie veilig bij Twenthe (0-4)

Op zondag 23 april stond voor BSC Unisson de uitwedstrijd tegen Twenthe Goor op het programma. De tegenstander stond voorafgaand aan deze wedstrijd op de gevaarlijke 8e plek en dat is de plek wat nacompetitie voor degradatie betekent. BSC Unisson wist dat het bij een overwinning definitief geen 8e meer kan worden en zich dus gekwalificeert voor nacompetitie promotie, aangezien het in bezit is van de tweede periode. Trainer Michel Weiss kon nog niet beschikken over Pim Ratering, Willem Hoitzing, Dennis van Ommen en Julian Weber. Zij kampen allemaal met een blessure en daarnaast was Rens Boerkamp op vakantie. Uit de JO19-1 was Guus van Aalst bereid om mee te gaan richting Goor.

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 6.Hendrik Nijenhuis, 11.Mick Koenderink, 12.Huub Hassink, 7.Pascal ter Meer, 9.Martijn Brinkman, 16.Lennart Weber en 10.Arjan Wissink © 

Wissels:

5.Matthijs Nagel, 14.Bram Klein Poelhuis, 15.Guus van Aalst en 21.Dave Voogtsgeerd

Vanaf de eerste minuut zette Twenthe Goor veel druk op de defensie van BSC Unisson, maar deze wist daar goed onderuit te voetballen. BSC Unisson kreeg in het eerste kwartier twee vrije ballen, nadat Arjan Wissink net buiten het strafschopgebied tot twee keer toe werd neergelegd. Verder heeft Mick Koenderink het op de rechter flank op de heupen en is hij zijn directe tegenstander vaak te snel af. De eindpasses kunnen telkens nog net verwerkt worden tot cornerbal. Na ruim een half uur komt BSC Unisson op voorsprong als het wederom Mick Koenderink is die aan de rechterkant zijn tegenstander voorbij gaat. Zijn voorzet wordt keihard binnengekopt door de inlopende Martijn Brinkman (0-1). Achterin wordt nauwelijks wat weggegeven en zodoende is de ruststand 0-1.

Aan het begin van de tweede helft maakt Arjan Wissink op fraaie wijze de 0-2. Een uittrap van Luuk van Ham stuitert rond de middenlijn over een Goorse verdediger en Arjan Wissink bedenkt zich geen moment. Met een volley schiet hij de bal over de Twenthe Goor doelman die al vaker te ver voor zijn doel stond. Twenthe Goor is in het vervolg van de wedstrijd niet in staat om een aansluitingstreffer te maken. Een kwartier voor tijd weet Jeroen Assink namens BSC Unisson de wedstrijd definitief te beslissen. Een bal van Bram Klein Poelhuis lijkt een eenvoudige prooi voor de doelman van Twenthe, maar hij komt in aanraking met z’n eigen verdediger en laat zodoende bal los. Jeroen is er als de kippen bij om de bal in het lege doel te schuiven (0-3). In de slotfase komt er nog een Boekelose treffer. Na een goede combinatie tussen Bram Klein Poelhuis en Arjan Wissink is het Bram die richting de achterlijn kan sprinten met de bal en vervolgens trekt hij de bal terug op de inlopende Martijn Brinkman. Martijn kapt zijn directe tegenstander uit en schiet de bal hard achter de doelman (0-4). Na 92 minuten voetballen fluit de prima fluitende leidsman voor de laatste keer deze middag. Een prima overwinning en geen enkele tegentreffer geïncasseerd.

Aankomende twee weekenden is het eerste elftal vrij en vervolgens komt het op zondag 14 mei in actie tegen het al gedegradeerde Sportclub Neede. Deze wedstrijd wordt in Neede gespeeld en op zondag 21 mei komt Hoeve Vooruit nog op bezoek in Boekelo. Door de overwinning bij Twenthe Goor is BSC Unisson zeker van nacompetitie voor promotie, maar het wil de competitie natuurlijk met een goed gevoel afsluiten en zo hoog mogelijk eindigen.

Arjan Wissink