BSC Unisson JO19-1 komt tekort tegen FC Eibergen JO19-1 (4-1)

Op zaterdag 8 april stond voor BSC Unisson JO19-1 de uitwedstrijd bij FC Eibergen op het programma. Bij BSC Unisson was de voltallige selectie beschikbaar voor deze wedstrijd, maar was het wel de vraag in welke conditie eenieder zou verkeren. Onze steun in toeverlaat; Lex De Koning, had de avond voorafgaand aan deze wedstrijd een feestje gepland en het merendeel van de spelersgroep was hierbij aanwezig. Dirk Wolff was wel aanwezig, maar zou alleen in geval van nood invallen. Er werd om 14:15 uur verzameld op Sportpark De Zweede en het was wel even zoeken om iedereen bij elkaar te krijgen, want het succesvolle GDPT vond plaats op ons sportpark.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Nino Peterinck, 2.Alessandro Aksu, 3.Ilya Stemerdink, 4.Guus van Aalst (c), 5.Sem Weterholt, 6.Alexander Zivak, 7.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Bart Scholten

12.Dirk Wolff, 13.Leonardo Aksu, 14.Siep Roessink en 15.Tjeerd Overbeek

Het begin van de wedstrijd was gelijkopgaand. Het was FC Eibergen dat meer balbezit had, maar de eerste mogelijkheden waren er voor BSC Unisson. De formatie van Arjan Wissink en Joep Timmers zette in een vroeg stadium druk en dit leverde enkele gevaarlijke situaties op die net niet uitgespeeld konden worden. Na een kwartier is het Eibergen dat op voorsprong komt. Op eigen helft wordt er slordig balverlies geleden door BSC Unisson en zodoende kreeg de linkerspits een schietkans van buiten het strafschopgebied. Zijn inzet gaat buiten bereik van Nino Peterinck via de binnenkant van de paal in het doel (1-0). BSC Unisson toonde echter veerkracht en wist tien minuten later op gelijke hoogte te komen. Bart Scholten wordt aan de linkerkant de diepte ingestuurd en zijn voorzet wordt tegendraads binnengekopt door Dion Morsink (1-1). De afspraak voorafgaand aan de wedstrijd was om momenten te kiezen om druk te zetten op de defensie van de tegenstander, maar dit werd nu voortdurend gedaan. Dit kost veel energie en hierdoor kon niet iedereen dit continu belopen. FC Eibergen dat bij vlagen prima combineerde kon zich vaak onder de druk uit voetballen. Een paar minuten voor rust komt de thuisploeg voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong. Een aanval over de rechterkant wordt binnegeschoten door de spits (2-1).

In de rust komen Siep Roessink, Tjeerd Overbeek en Leonardo Aksu in de ploeg voor Alessandro Aksu, Niels Barels en Bart Scholten.

In de tweede helft gaat BSC Unisson op jacht naar de gelijkmaker, maar FC Eibergen weet vrij eenvoudig overeind te blijven. De scheidsrechter gaat ook steeds meer een rol spelen, want na een uur spelen wordt Siep Roessink na een lichte overtreding naar de kant gestuurd met een gele kaart. Drie minuten later geeft hij voor een stevige schouderduw van Guus van Aalst een strafschop tegen (3-1) en daarna moet Stan Weterholt ook nog met een gele kaart naar de zijkant. Op dat moment speelt BSC Unisson zelfs even met negen spelers. Bij gelijksoortige overtredingen van FC Eibergen of het wegschieten van de bal wordt er door de leidsman niet opgetreden. Hierdoor is het wel een merkwaardige tweede helft, maar BSC Unisson heeft in de tweede helft ook meer dan een half uur wel met elf spelers op het veld gestaan en in deze periode heeft het zelf ook geen enkele aanspraak gemaakt op een positief resultaat. De hand moet dus ook zeker in eigen boezem worden gestoken.

Aankomende zaterdag komt BSC Unisson JO19-1 niet in actie, want op verzoek van DEO JO19-1 is deze wedstrijd verplaatst naar zaterdag 29 april.