BSC Unisson veel te sterk voor Sportclub Neede (0-7)

Op zondag 14 mei moest BSC Unisson op bezoek bij Sportclub Neede. In de vorige speelronde viel voor Sportclub Neede het doek en was voor hen de degradatie naar de 5e klasse een feit. BSC Unisson wist zich in de vorige speelronde tegen vv Twenthe veilig te spelen in de 4e klasse. Aangezien de ploeg van Michel Weiss in bezit is van de tweede periode, is nacompetitie voor promotie een feit. Verder heeft BSC Unisson voorafgaand aan deze wedstrijd nog een reële kans om in de top drie te eindigen, dus was het erop gebrand om een goed resultaat mee te nemen uit Neede. Bij BSC Unisson ontbraken Julian Weber (blessure) en Lennart Weber (vakantie). Wel konden Willem Hoitzing en Dennis van Ommen hun rentree weer  maken in de wedstrijdselectie en zij begonnen beiden op de bank.

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 6.Hendrik Nijenhuis, 11.Mick Koenderink, 12.Huub Hassink, 2.Rens Boerkamp , 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©  

Wissels:

5.Matthijs Nagel, 7.Pascal ter Meer, 14.Bram Klein Poelhuis, 19.Dennis van Ommen, 20.Willem Hoitzing  en 21.Dave Voogtsgeerd

Het was in de beginfase de thuisploeg die meer balbezit had, maar geen openingen wist te vinden in de defensie van BSC Unisson. Wel kregen zij een drietal cornerballen en bij de derde cornerbal voor Neede was het raak voor BSC Unisson. De bal werd uit het strafschopgebied gewerkt en vervolgens werd Martijn Brinkman aan de linkerkant. Martijn speelde de bal naar de andere kant van het veld naar Mick Koenderink en die zette met een slim passje de mee opgekomen Jeroen Assink alleen voor de doelman. Met buitenkant rechts schoof Jeroen de bal in de vijfde minuut langs de doelman van Neede (0-1). Hiermee was het verzet van Neede al gebroken, want drie minuten later kopt Arjan Wissink een vrije bal van Martijn Brinkman binnen, maar deze wordt ten onrechte afgevlagd door de vlagger van Sportclub Neede. In de tiende minuut wordt de marge alsnog verdubbeld als Pim Ratering een cornerbal van Martijn Brinkman tegen de touwen loopt. Binnen de twintig minuten is er een derde BSC Unisson-treffer en wederom is dit uit een corner. Martijn Brinkman is de aangever en laatste man Robert Roossink werkt de bal met z’n heup tegen de touwen. Na een klein half uur voetballen moet Jeroen Assink zich noodgedwongen laten wisselen, nadat hij in botsing is gekomen met onze eigen doelman; Luuk van Ham. Matthijs Nagel komt binnen de lijnen voor de duizelige Jeroen. De mooiste treffer van de middag komt op naam van Huub Hassink vlak voor rust. In de diepte wordt hij op maat aangespeeld door Joep Timmers en na een goede aanname schiet Huub de bal met links met een mooie volley in de bovenhoek (0-4).

In de tweede helft verandert er niets aan het spelbeeld. Er zijn best veel momenten dat Sportclub Neede de bal heeft, maar ze kunnen geen enkele opening vinden in de defensie van BSC Unisson. Ook in de tweede helft weet BSC Unisson meerdere keren het net te vinden. Op aangeven van Pim Ratering zet Mick Koenderink de 5-0 op het scorebord en de zesde Boekelose treffer kwam weer op naam van een verdediger. Na een goede aanval is er een schietkans voor Mick Koenderink, maar zijn inzet wordt nog gekeerd. Op de rebound van Hendrik Nijenhuis hebben ze echter geen antwoord en zodoende maakt Hendrik Nijenhuis zijn eerste treffer van het seizoen. Uit vreugde trekt hij zijn shirt uit en hij neemt het op de koop toe dat hem dit een gele prent oplevert. In de slotfase maakt Pim Ratering op aangeven van Joep Timmers zijn tweede treffer en zet daarmee een 0-7 eindstand op het scorebord.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson nog een competitiewedstrijd. Op Sportpark De Zweede komt dan Hoeve Vooruit op bezoek. BSC Unisson wil zich revancheren van de uitwedstrijd in de Hoeve, want destijds werd er met 4-2 verloren door de ploeg van Michel Weiss. Daarnaast kan BSC Unisson nog stijgen naar de derde plek, omdat de nummer 2 en 3 komend weekend tegen elkaar spelen. Bij winst is BSC Unisson zeker van de derde plek. Hoeve Vooruit heeft de punten nog hard nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen, maar zijn daarbij ook afhankelijk van hun directe concurrent; Sportclub Rekken. Op Sportpark De Zweede wordt er om 14:00 uur afgetrapt.

Arjan Wissink