BSC Unisson wint uit bij sv De Lutte (1-2)

Afgelopen week was het trainen bij het eerste elftal van BSC Unisson ondermaats. Dinsdag werd er kort getraind met een klein groepje, omdat er meerderen afwezig waren of geblesseerd/pijntjes. Donderdagavond was de aanwezigheid en fysieke gesteldheid beter en is er naar behoren getraind. Voor de wedstrijd tegen sv De Lutte kan trainer Michel Weiss nog geen beroep doen op Martijn Brinkman (enkel), Pim Ratering (schouder) en Dave Voogtsgeerd (enkel). Voor hen werden Martijn Jorritsma uit de JO19-1 en Pelle Wermer uit de JO23-1 gehaald. Pascal ter Meer begon als reserve, omdat hij ziek is geweest. Ondanks dat Joost Aalpol vorige week na zijn invalbeurt nog als Man of the Matcht is verkozen, moest hij eveneens genoegen nemen met een plek op de bank.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 20.Willem Hoitzing, 11.Mick Koenderink, 12.Huub Hassink en 10.Arjan Wissink ©

5.Joost Aalpol, 7.Pascal ter Meer, 9.Pelle Wermer en 14.Martijn Jorritsma

De Lutte zette aan het begin van de wedstrijd hoog druk, maar wist geen echte kansen te creëren. Na tien minuten voetballen kregen zij één mogelijkheid om de score te openen, maar de aanvoerder van sv De Lutte kon een stuiterende bal niet onder controle krijgen en schoot de bal over het doel van Luuk van Ham. BSC Unisson weet gelijk te scoren bij de eerste keer dat het gevaarlijk wordt. Bij een cornerbal van lennart Weber is het Arjan Wissink die het duel aangaat en vervolgens valt de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Mick Koenderink. Het is te druk voor Mick om te schieten, maar hij ziet de vrijstaande Willem Hoitzing en tikt de bal in zijn richting. Met een droge knal in de bovenhoek zet Willem de manschappen uit Boekelo op voorsprong (0-1). Langzaam wordt BSC Unisson steeds meer de bovenliggende partij en dit resulteert twee minuten voor rust in de 0-2 na een fantastische aanval. Robert Roossink speelt van achteruit de vrijstaande Willem Hoitzing op het middenveld strak in en Willem draait op zijn beurt goed open. Jeroen Assink is aan de rechterkant de ruimte ingedoken en wordt door Willem bediend. Met een afgemeten voorzet bedient Jeroen Assink de vrijstaande Arjan Wissink en die kopt de bal op fraaie wijze achter de doelman van sv De Lutte (0-2).

In de tweede helft komt BSC Unisson sterk uit de kleedkamer en krijgt het in het eerste kwartier meerdere kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Mick Koenderink krijgt een tweetal mogelijkheden, maar de keeper en de buitenkant van de paal voorkomen doelpunten. Ook Lennart Weber krijgt een goede kans, maar zijn inzet gaat over het doel van De Lutte. Verder zijn er nog een aantal momenten in het strafschopgebied van sv De Lutte waarbij BSC Unisson net niet aan afronden toekomt. Een kwartier voor tijd worden Pelle Wermer en Martijn Jorritsma in de ploeg gebracht voor Lennart Weber en Jeroen Assink. In de 88e minuut weet sv De Lutte een klein beetje uit het niets de aansluitingstreffer te maken en zodoende komt er alsnog een spannende slotfase. sv De Lutte krijgt nog twee standaardsituaties, waarbij zelfs de keeper mee naar voren komt. Gelukkig weet BSC Unisson deze te overleven en de opluchting is bij het laatste fluitsignaal, van de prima fluitende scheidsrechter, groot.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson op Sportpark De Zweede tegen Bentelo en zal er om 14:00 uur afgetrapt worden.

Tekst: Arjan Wissink
Foto’s: Aryana Assink