BSC Unisson JO23-1 heeft geen kind aan Achilles’12 JO23-3 (6-1)

Op zaterdag 2 december moest de ploeg van Arjan Wissink aantreden op Sportpark De Zweede tegen Achilles’12 JO23-3. Eerder dit seizoen speelde BSC Unisson al twee keer tegen deze tegenstander (beker en competitie) en beide keren werd er gewonnen. Bij BSC Unisson ontbraken Niels Barels (weekend weg), Jesse Hinnen (werk), Ilya Stemerdink (concert), Stan Weterholt (blessure), Sven oude Groen (werk) en Jordy Wijnsma (privéomstandigheden). Om over voldoende manschappen te beschikken, waren Robin Winters (2e elftal), Seth Baan (JO19-1) en Tygo Boers (JO19-1) bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

1.Daan Weterholt, 15.Chris Voerman, 3.Robin Winters, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 6.Florian Busscher, 21.Pelle Wermer(c), 7.Mees Oude Egberink, 11.Alexander Zivak, 14.Bart Scholten en 9.Dion Morsink

8.Tygo Boers en 10.Seth Baan

BSC Unisson JO23-1 begon goed aan de wedstrijd en was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. In de tweede minuut is Pelle Wermer met een hard schot al dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot spat uiteen op de paal. Na tien minuten komt BSC Unisson op voorsprong als een schot van Dion Morsink via het been van een tegenstander over de keeper heen in het doel belandt (1-0). De marge wordt in de 17e minuut verdubbeld door Bart Scholten na een mooie crosspasses van Mees Oude Egberink (2-0). In het vervolg van de eerste helft krijgt BSC Unisson meer dan genoeg kansen, maar meerdere spelers hadden het vizier niet helemaal goed staan. Op slag van rust krijgt BSC Unisson de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd al voor rust te beslissen als Guus van Aalst in het strafschopgebied neer wordt gelegd. De toegekende strafschop wordt benut door Robin Winters (3-0).

In de rust komen Seth Baan en Tygo Boers in de ploeg voor Pelle Wermer en Alexander Zivak. In de tweede helft is bij beide ploegen het fanatieke er helemaal af en gaat het niveau aanzienlijk omlaag. Na een uur voetballen wordt de bal voor de tweede keer deze wedstrijd op de stip gelegd en deze keer is het Bart Scholten die de panaltie benut (4-0). Enkele minuten later weet Bart zijn hattrick compleet te maken door van twintig meter binnen te schieten (5-0). Een kwartier voor tijd maakt Seth Baan op aangeven van Dion Morsink de 6-0. Tien minuten voor het eind van de wedstrijd krijgt Achilles’12 JO23-3 een strafschop en ook zij weten deze te benutten (6-1). Enkele minuten eerder dan gepland wordt er afgefloten en is BSC Unisson JO23-1 weer drie punten rijker.

Aankomende zaterdag moet BSC Unisson JO23-1 in Hengelo om 16:30 uur aantreden tegen BWO JO23-2. Bij een overwinning verzekert BSC Unisson JO23-1 zich van de eerste plek en kan het zich kampioen noemen.