BSC Unisson wint uit bij Oldenzaal (1-3)

Op zondag 29 mei stond voor de ploeg van Michel Weiss de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. In Oldenzaal moest er aangetreden worden tegen vv Oldenzaal. De tegenstander van vandaag speelt eigenlijk nergens meer voor, want ze beschikken volgend seizoen niet meer over een eerste elftal. Desondanks wilde de thuisploeg de punten niet cadeau geven en er alles aan doen om met een goed gevoel af te sluiten. Bij BSC Unisson ontbraken Pelle Wermer, Dennis van Ommen, Coen Swidde, Pascal ter Meer en Michel ter Meer allen vanwege vakanties en weekendjes weg. Daar tegenover stond wel de terugkeer van Martijn Brinkman en Daan Wiggers. Verder was Huub Hassink voldoende hersteld van zijn polsblessure dat hij wel kon invallen. Voor BSC Unisson was het van groot belang dat deze wedstrijd gewonnen werd, want in het slechtste geval moet het anders volgende week nog strijden om nacompetitie degradatie te voorkomen. Omhoog kijkend is er ook nog wat mogelijk, maar BSC Unisson is dan wel afhankelijk van uitslagen op de andere velden.

21.Brian Pieper, 6.Hendrik Nijenhuis, 3.Robert Roossink, 4.Jeroen Assink, 2.Frank Mosman, 8.Joep Timmers, 20.Willen Hoitzing, 5.Daan Wiggers, 16.Lennart Weber, 7.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(c)

Wissels: 9.Martijn Brinkman, 12.Huub Hassink, 14.Bram Klein Poelhuis en 18.Julian Weber

BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en wist na drie minuten spelen de openingstreffer te maken. Pim Ratering was enkele verdedigers te snel af, maar stuitte vervolgens op de keeper. In de rebound kon Pim de bal vrij eenvoudig in een leeg doel schuiven (0-1). Hierna kreeg BSC Unisson enkele goede mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Twee keer over leek Arjan Wissink richting het doel van Oldenzaal te kunnen, maar beide keren nam hij de bal niet goed mee op het grasveld van Oldenzaal. Lennart Weber zag een schot geblokt worden en Joep Timmers zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Oldenzaal loerde voornamelijk op de counter en kreeg enkele standaardsituatie. Brian Pieper keepte echter een sterke wedstrijd en was heer en meester in het strafschopgebied. Na een half uur leek de marge verdubbeld te worden na een goede actie van Hendrik Nijenhuis aan de rechterkant. Zijn voorzet wordt bij de tweede paal ingekopt door Arjan Wissink, maar de keeper weet deze inzet te keren. Kort hierna moest Hendrik zich noodgedwongen laten vervangen met een knieblessure. Voor hem kwam de uit Amerika teruggekeerde Martijn Brinkman in de ploeg. Pim Ratering werd nog enkele keren weggestuurd, maar iedere keer ging de vlag de lucht in voor buitenspel. Enkele keren was dit ook het geval, maar zeker een paar keer werd hij ten onrechte afgevlagd/afgefloten.

In de rust worden er wat tactische omzettingen gedaan en worden Julian Weber en Huub Hassink in de ploeg gebracht voor Willem Hoitzing en Lennart Weber.

De tweede helft was voetballend ver ondermaats van BSC Unisson. Waar het in de eerste helft vaak ontbrak aan een goede eindpasses, was het positiespel in de tweede helft in zijn algemeen heel onzorgvuldig. Hierdoor gaven we Oldenzaal het idee dat er een resultaat te halen was. Tot drie keer toe verrichtte Brian Pieper ontzettend belangrijke reddingen en hierbij had hij eenmaal het geluk dat de bal via de buitenkant van de paal een cornerbal werd. De Boekelose formatie was wel op jacht naar een tweede treffer, maar was zo slordig in de passing dat het niet tot echte kansen kwam. Eenmaal was de ploeg van Michel Weiss dichtbije en dat was uit en cornerbal. De cornerbal werd genomen door Martijn Brinkman en ingekopt door Arjan Wissink, maar de laatste man van Oldenzaal wist de inzet van de lijn te halen. In de slotfase weet de ingevallen Bram Klein Poelhuis de bevrijdende 0-2 te maken. Martijn Brinkman schiet vanaf de rand van het strafschopgebied, maar deze inzet wordt nog geblokt. De bal komt bij de tweede paal voor de voeten van Bram Klein Poelhuis die de bal binnenschuift. Binnen een minuut weet Oldenzaal echter alweer de aansluitingstreffer te maken. De ingeschoven centrale verdediger schiet van twintig meter de bal hard en laag in de hoek (1-2). Het wordt dan toch nog weer even billenknijpen voor de formatie van Michel Weiss. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd weet Pim Ratering de wedstrijd te beslissen in het voordeel van BSC Unisson. Een uittrap van Brian Pieper wordt door Huub Hassink verlengd en Pim Ratering is vervolgens eerder bij de bal dan de doelman van Oldenzaal. Pim tikt de bal langs de keeper en schuift bal vervolgens in een leeg doel (1-3). Hierna fluit de prima fluitende scheidsrechter deze middag voor de laatste keer en is de overwinning een feit. BSC Unisson had het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken door in de eerste helft beter met de kansen om te gaan.

Volgende week maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) speelt BSC Unisson de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Op Sportpark De Zweede komt dan KOSC uit Ootmarsum op bezoek en wordt er om 14:00 uur afgetrapt. Het doel is om met drie doelpunten verschil te winnen van KOSC, want dan gaat BSC Unisson in de eindstand over KOSC heen. Als de uitslagen op de andere velden gunstig zijn dan kan BSC Unisson nog op de belangrijke vierde plek eindigen, maar deze kans is door de resultaten de laatste weken behoorlijk geslonken. Voor daar naar gekeken kan worden, wacht dus eerst de lastige opgave om ruim van KOSC te winnen.