BSC Unisson JO19-1 veel te sterk voor ATC’65 JO19-7 (9-2)

Op zaterdag 28 mei stond voor BSC Unisson JO19-1 de thuiswedstrijd tegen ATC’65 JO19-7 uit Hengelo op het programma. Dit was de laatste wedstrijd van de competitie voor de jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers. Na de winterstop begon BSC Unisson JO19-1 wat minder aan de voorjaarscompetitie, maar wist zich daarna wel te herpakken met een mooie serie overwinningen en nestelde zich op de tweede plaats. Als er vandaag gewonnen zou worden dan is de tweede plaats een feit en kan er met een goed gevoel terug worden gekeken op de tweede seizoenshelft. Bij BSC Unisson JO19-1 ontbraken Sem Weterholt en Stan Weterholt van wege een familieweekend.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van der Steeg, 2.Max Bayer, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst(C), 5.Nino Peterinck, 6.Ilya Stemerdinke, 7.Steven Luttikhedde, 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Bart Scholten

Wissels: 12.Alexander Zivak en 14. Dirk Wolff

Na de klinkende 12-1 overwinning op RSC JO19-2 was het van groot belang dat BSC Unisson JO19-1 vandaag de tegenstander niet mocht onderschatten. Dit gebeurde ook zeker niet en vanaf de eerste minuut zette BSC Unisson veel druk. Dit leverde na drie minuten de eerste treffer op. Een afstandsschot van Niels Barels lijkt een eenvoudige prooi voor de doelman van ATC’65 JO19-7, maar hij laat de bal door zijn handen het doel in stuiteren (1-0). Binnen tien minuten wordt de marge verdubbeld als Ilya Stemerdink goed druk zet en de bal aan de rechterkant veroverd. Zijn voorzet wordt door Bart Scholten binnengeschoten (2-0). De derde goal voor BSC Unisson was van grote schoonheid. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt door de centrale verdediger met de hak over zichzelf en de zijn eigen doelman heen gespeeld in de bovenhoek (3-0). De ploeg van Arjan Wissink en Joep Timmers gaat vrolijk verder en de 4-0 komt op naam van Bart Scholten op aangeven van Steven Luttikhedde. Onze spits (Dion Morsink) die de vorige wedstrijd er maar liefst zes maakte had nog niet gescoord, maar weet dit wel te doen in de 20e minuut. Op aangeven van Niels Barels maakte Dion er 5-0 van. Na een half uur spelen scoort Steven Luttikhedde de zesde Boekelose treffer na een goede actie van Niels Barels over de linkerzijde van het veld. Met veel snelheid haalde Niels de achterlijn en zijn voorzet werd binnen gewerkt door Steven.

In de rust komen Dirk Wolff en Alexander Zivak in de ploeg voor Guus van Aalst en Steven Luttikhedde. Kleine verbeterpunten werden in de rust nog aangehaald, maar het is altijd lastig om zo te blijven domineren als de marge met rust al zes doelpunten is.

Het begin van de tweede is echter wel veelbelovend, want al na twee minuten maakt Dion Morsink zijn tweede van de middag op aangeven van Mees Oude Egberink. Hierna verslapt BSC Unisson JO19-1 wat en geeft het wat ruimte weg waar ATC’65 JO19-7 dankbaar gebruik van maakt. Na 50 minuten voetballen weten zij een “eretreffer” te maken. Hierna is het scheidsrechter van Goor die ook zijn stempel op de wedstrijd wil drukken, want een zuivere overtreding op Bart Scholten in het strafschopgebied wuift hij weg, omdat hij het gezien de stand niet nodig vond om een strafschop te geven. Uit de tegenaanval kopt de spits van ATC de 7-2 achter de touwen. Tegen twaalf man weet BSC Unisson alsnog een achtste treffer te maken. Bart Scholten is de defensie te snel af en is niet zelfzuchtig. Hij speelt de bal breed op Dion Morsink die zijn hattrick compleet maakt. Een kwartier voor tijd maakt Dirk Wolff er 9-2 van op aangeven van Dion Morsink. Hierna stuurt coach Arjan Wissink zijn spits naar achteren om centrale verdediger Chris Voerman de kans te bieden in de spits. Chris wist in de jeugd nog niet te scoren en hoe mooi zou het zijn als hem dit in zijn laatste wedstrijd in de jeugd wel zou lukken. Hij had aan één kans voldoende om deze wens in vervulling te laten, want met een harde uithaal in de bovenhoek liet hij de doelman kansloos. De grensrechter was de enige die buitenspel zag en scheidsrechter van Goor ging hierin mee. Om Chris Voerman toch nog even in het zonnetje te zetten, wilde de technische staf van BSC Unisson JO19-1 hem in de slotfase een publiekswissel geven. Echter werd ook dit feestje tegengehouden door scheidsrechter van Goor. Gelukkig is BSC Unisson JO19-1 door het seizoen heen een hecht team geworden en had Chris na de wedstrijd veel steun aan zijn team.

Met een mooie tweede plek heeft BSC Unisson JO19-1 het seizoen afgesloten. Er zal nog een aantal keer getraind worden en daarnaast zal er nog een gezellig samenzijn worden georganiseerd om het seizoen af te sluiten.