BSC Unisson wint ook van LSV Lonneker (1-0)

Na de midweekse wedstrijd in de beker tegen Longa’30 stond op zondag 26 november de wedstrijd tegen LSV uit Lonneker op het programma op Sportpark De Zweede. De langdurig geblesseerden (Pim Ratering, Martijn Brinkman en Dave Voogtsgeerd) behoorden niet tot de wedstrijdselectie, maar trainer Michel Weiss kon wel weer een beroep doen op Joost Aalpol. In het vorige wedstrijdverslag is zijn naam niet benoemd, maar tegen Longa’30 kon Joost niet in actie komen. Hij zat samen met zijn geliefde heel romantisch bij André Rieu. Voor de wedstrijd tegen LSV waren Dennis van Ommen (2e elftal) en Guus van Aalst (JO23-1) bij de wedstrijdselectie gehaald om over voldoende manschappen te beschikken. Verder kwam Rens Boerkamp afgelopen donderdag uit voorzorg met hamstringklachten niet in actie, maar tegen LSV behoorde hij wel weer tot de wedstrijdselectie.

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 2.Tom Tankink, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 20.Willem Hoitzing, 11.Mick Koenderink, 7.Pascal ter Meer en 10.Arjan Wissink ©

Wissels:

5.Joost Aalpol, 6.Rens Boerkamp, 14.Dennis van Ommen en 18.Guus van Aalst

LSV had in het eerste bedrijf iets meer balbezit dan BSC Unisson, maar kwamen tot slechts één kans. De aanvallen van LSV gingen voornamelijk over de zijkanten en dit leverde een vijftal corners op. Uit één van deze cornerballen was het de linksachter die een schietkans kreeg, maar de bal naast het doel van Luuk van Ham schoot. BSC Unisson speelde in het eerste half uur in balbezit erg slordig en maakte veel foutieve keuzes. Na een half uur moest Mick Koenderink zich noodgedwongen laten vervangen en voor hem kwam Rens Boerkamp in het veld. In het laatste kwartier voor rust is BSC Unisson tot twee keer toe dichtbij een voorsprong. Eerst wordt een voorzet van Huub Hassink door een verdediger op de paal getikt en enkele minuten later is er een voorzet van Huub Hassink die bij de tweede paal bij Arjan Wissink komt, maar die krijgt de bal niet tussen de palen.

In de tweede helft speelt BSC Unisson wat meer naar voren en oefent meer druk uit op de defensie van LSV Lonneker. In de 55e minuut komt Dennis van Ommen de moegestreden Pascal ter Meer vervangen. Na een kwartier in de tweede helft komt BSC Unisson op voorsprong uit een vrije trap. Jeroen Assink werd op ongeveer twintig meter van het doel aangetikt en de toegekende vrije trap werd buiten bereik van de doelman binnengeschoten door Huub Hassink (1-0). Hierna volgden er nog enkele mogelijkheden voor Lennart Weber, Huub Hassink en Arjan Wissink, maar de marge werd niet verdubbeld. LSV had het idee dat er nog een gelijkspel inzat, maar was niet instaat om doelrijpe kansen te creëren. In de slotfase komen Joost Aalpol en Guus van Aalst nog binnen de lijnen voor Joep Timmers en Arjan Wissink. De formatie van Michel Weiss houdt vrij eenvoudig stand en na 94 minuten fluit de scheidsrechter voor de laatste keer deze middag.

Door de resultaten op de andere velden heeft BSC Unisson nu de minste verliespunten in de 4e klasse B en kan het de koppositie van FC Eibergen overnemen, maar dan moet er wel drie keer gewonnen worden voor de winterstop. Aankomende zondag gaat BSC Unisson eerst op bezoek bij nummer 5; sv De Lutte. Er zal dan om 14:00 uur afgetrapt worden.

Tekst: Arjan Wissink
Foto’s: Brigiet ter Mors en Peter Warfman